Verder dan je eigen makelaar: overweeg een losse tandartsverzekering!

De meeste mensen zijn wel bekend met de tandarts. Niemand vindt het leuk om in die stoel te zitten, maar het is nu eenmaal een noodzakelijk kwaad. Voeding en dranken hebben een effect op onze tanden en kiezen, en ons gebit moet daarom regelmatig gecontroleerd worden op eventuele problemen. We leren al jong om te poetsen, te flossen, mondwater te gebruiken…zo zou het althans wel moeten zijn. Maar niemand is perfect, ook je tanden niet. Je kan zelfs opgezadeld worden met een zwak gebit dat je geërfd hebt van je voorvaderen. België is de strijd met tandproblemen aangegaan met een verplichte basisverzekering bij een ziekenfonds.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Als kind zijn veel tandingrepen volledig gedekt. We hebben het dan over foto’s nemen, tandsteen verwijderen, plaatselijke verdovingen om bijvoorbeeld een tand te ontzenuwen of tanden trekken. Hiervoor kan je nog zonder problemen een terugbetaling krijgen. Maar dit verandert zodra je 18 jaar wordt. Dan is er nog maar zeer beperkte tussenkomst van je mutualiteit en je moet altijd remgeld betalen. Behandelingen voor scheve of vooruit staande tanden zijn sowieso niet gedekt. En dat is nu net jammer, omdat heel veel tieners beugels of blokjes nodig hebben en ook vaak operatieve kiesextracties moeten ondergaan.
De kosten van dergelijke behandelingen kunnen torenhoog oplopen en voordat je het weet is je portemonnee leeg. Is het dan niet geruststellend als je een losse tandartsverzekering hebt en je geen zorgen moet maken over de toekomst? Veel mutualiteiten en andere verzekeraars bieden tegenwoordig tandverzekeringen aan. De aanbieders kunnen nogal verschillen als het om de maandelijkse bijdrage, dekking, wachttijd en het uitbetaalplafond gaat. Gelukkig kan je alle informatie via het internet vinden. Je hoeft er niet eens de deur voor uit. Ga er dus een avondje voor zitten en leg de aanbieders naast elkaar. Door ze te vergelijken kan je heel snel zien welke aanbieder de scherpste bijdrage, dekking en uitbetaling hanteer. Wees je goed bewust van wat je denkt nodig te hebben qua ingrepen.
Als er veel werk moet gebeuren, of als je kinderen hebt die gaan puberen, dan is het wellicht een goed idee om voor een losse tandartsverzekering met meer dekking te kiezen. De maandelijkse premie ligt wel iets hoger, maar betaal liever een paar euro meer dan facturen van duizenden euro’s op je deurmat te krijgen. Om de juiste aanbieder te vinden is het zaak om alle voorwaarden door te lezen. Zo weet je wat je jaarlijks kan terugtrekken, welke ingrepen gedekt zijn, hoe lang je moet wachten totdat je kan claimen en wat je maandpremie wordt.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Op de websites van de aanbieders kan je de voorwaarden doorlezen en vaak een simulatie uitvoeren om een idee te krijgen van de kosten. Als je bijna nooit problemen hebt met je gebit is een losse tandartsverzekering niet nodig; je mutualiteit vangt de standaard ingrepen voldoende op aan een laag remgeld. Maar heb je een problematisch gebit, wil je je tanden laten bleken of rechtzetten of heb je opgroeiende kinderen, dan zorgt een losse tandverzekering voor een veilig gevoel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.