Biedt jouw tandverzekering de beste dekking? Ontdek het hier!

tandverzekering

Je tanden verdienen de beste zorgen. Dat is niet enkel met een goede tandenborstel en fris ruikende tandpasta en af en toe wat mondwater. Neen, je moet ook eens naar de tandarts, al was het maar ter controle of om wat tandsteen te verwijderen. Dat is in het beste geval. In vele andere gevallen zijn er andere soorten ingrepen nodig, om je gebit terug op zijn plaats te zetten met een beugel, of een tand repareren met een kroon. Dat zijn ook dure ingrepen. Dus zorg voor een goede tandverzekering.

Alle info over tandverzekeringen: klik hier!

Er zijn heel wat mensen die vaak problemen hebben met de tanden. En dan spreken we over echte pijnlijke zaken zoals ontstoken tandvlees, ontzenuwde tanden die getrokken moeten worden, tandpijn en nog meer van dat. Allemaal redenen om zo snel mogelijk bij de tandarts te gaan. En zoals het nu is kan je die zaken nog laten uitvoeren en terugbetaling krijgen via de gewone ziekteverzekering. Maar als je naar het ziekenhuis moet om al je tanden te laten trekken en een vals gebit plaatsen, daar komen al heel wat andere kosten bij kijken en dan moet je de spaarboek misschien aanspreken. Met een tandverzekering kan je een deel terug krijgen voor dit soort ingrepen.

 

Een tandarts bezoek is nooit leuk, maar we moeten het doen. Enkel en alleen een tandarts kan goed in onze mond kijken om problemen vast te stellen. Dus zelfs een preventief bezoek is altijd een goed idee. Vele mensen stellen dit veel te lang uit, met alle gevolgen van dien. Dan heb je tandpijn en moet je gaan en zal er sowieso een ingreep nodig zijn. Heb je een ontsteking dan moet je eerst al medicatie nemen om die ontsteking te laten weg gaan. Eerder zal de tandarts er niet aan willen werken. Dat is bij elke tandarts zo, dus daar ontkom je niet aan. Met de medicatie zal de pijn ook wel al weg trekken, dus daar ben je dan wel al vanaf. Maar daarna moet ofwel de tand eruit ofwel de tand ontzenuwd worden. Allebei een lastige karwij die in sommige gevallen ook al aardig wat geld kan kosten. Soms stuurt de tandarts je hiervoor naar een ziekenhuis, waar de tand dan kan getrokken worden. Hier komen nog eens meer kosten bij, want er is een assistente en een ganse hoop andere zaken die erbij komen kijken. Hier zal de gewone ziekteverzekering ook wel in tussenkomen, maar er blijft steeds een stuk voor jou om bij te betalen. Hoeveel dat precies is, hangt van ingreep tot ingreep af.

 

En zo gaat het ook met de dure ingrepen als een kunstgebit of een kroon plaatsen. Dat is echt maatwerk en daar gaan weken van voorbereiding aan af. Aangezien het perfect in je mond moet passen komt hier dus heel wat preciesiewerk aan te pas. De behandelende tandarts kan dit allemaal mooi begeleiden en je de nodige informatie verschaffen. Je krijgt ook een idee van de kostprijs en hoeveel je zelf zal moeten betalen. Zonder een tandverzekering zal je dit nog een ganse hoop geld kosten. Met een tandverzekering krijg je nog een groot deel terug. Je kan dus een nieuw kunstgebit laten plaatsen en toch een groot deel van de kosten terug krijgen via een tandverzekering. Reden te meer om je vandaag nog aan te sluiten want je hebt er alleen maar voordeel bij.

 

Zeker als je iemand bent die vaak problemen heeft met zijn tanden. Soms zit het gewoon in de genen dat er vaak tandpijn is. Dan heb je zeker baat bij een tandverzekering. Dit kan een goede keuze zijn naar de toekomst toe, als er grote problemen zich voordoen en je kronen of bruggen moet plaatsen. Ook dat moet op maat gemaakt worden en gelijkend zijn met je andere tanden qua kleur. Maatwerk als dat kost gewoon veel geld. Met een goede tandverzekering ben je zo geholpen en weet je zeker dat je je geld kan uitsparen.

Zoek vandaag nog jouw ideale tandverzekering!

Waarom nog wachten dus. Je kan een tandverzekering ook maandelijks betalen, zo voel je het nauwelijks aan je budget en ben je toch zeker van een degelijke verzekering. En ben je zeker dat je tanden steeds goed verzorgd zullen zijn. Ze moeten je ganse leven mee, dus moet je er ook de beste zorgen voor over hebben.

Let op: geld lenen kost ook geld.