Ga voor het beste, door hier je tandverzekering te vergelijken!

Tandpijn! De meesten van ons kennen het wel. Een helse pijn die door je hele lijf trekt en waar je zo snel mogelijk vanaf wil. In België ben je verplicht aangesloten bij een mutualiteit. Die dekt bepaalde ziektekosten en voor een aantal standaard ingrepen ook tandartskosten (op voorwaarde dat je 1 keer per jaar op controle gaat). Eens je 18 jaar bent, is deze tussenkomst nog maar zeer beperkt en zal je bovendien altijd remgeld moeten betalen. Beter is om een tandverzekering te kiezen en vergelijken met diverse aanbieders; zo vind je de meest geschikte die jou het best past.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Als het om eenvoudige ingrepen gaat zoals tandsteen verwijderen, controle of een gaatje vullen, dan moet je je geen zorgen maken. Het remgeld dat je hiervoor betaalt, is ongeveer 20% van de geconventioneerde tarieven. Maar als je naar een niet-geconventioneerde tandarts (83% van de tandartsen) gaat, moet je ook het tariefverschil betalen. En het is al niet makkelijk om een tandarts te vinden die volgens de wettelijk afgesproken tarieven werkt; de wachttijden zijn veel langer en het kan ver uit de buurt zijn van waar je woont.
Als er plots een noodgeval is, ga je zeker en vast naar een tandarts die het dichtste bij woont. Stel je speelt een belangrijke voetbalwedstrijd en halverwege krijg je per ongeluk een knie in je gezicht. Of je haalt je kind op van school en die is zo blij je te zien dat hij je in volle vaart om de hals vliegt. Het zou niet de eerste keer zijn dat mensen door dergelijke ongelukjes ineens een stuk tand kwijt zijn. En je wil zo snel mogelijk van die pijn af. Helaas vallen deze problemen niet meer onder je mutualiteit en ze kunnen een pak geld kosten. Dan komt een losse tandartsverzekering zeer goed vast.
Bijna iedere mutualiteit biedt tegenwoordig ook extra tandverzekeringen aan. Je bent er ondertussen wel achter dat ingrepen bij de tandarts veel geld kunnen kosten. Ook kan je gebitsverzekeringen afsluiten bij aanbieders als Partena, DKV, ONVZ, om er maar een paar te noemen. Met zoveel spelers op de markt is het zaak je tandverzekering te vergelijken. Iedere verzekeraar heeft zo z’n eigen dekking. De duurste premie betekent zeker niet altijd de beste dekking. Het is afhankelijk van wat jij denkt nodig te hebben voor jouw gebit, dus lees de voorwaarden goed door.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je tandverzekering vergelijken doe je door naar onze lijst van aanbieders te surfers en op een naam te klikken. Op de website vind je meestal een simulator waarmee je kan zien wat je maandelijkse premie zou zijn. Je moet enkel je leeftijd en het type polis invullen. Door dit te herhalen met een aantal andere aanbieders, ontstaat er een helder beeld wat de kosten zijn. Let op: de één kan een paar euro meer kosten dan de ander, maar wellicht is er veel meer gedekt, zijn de wachttijden voordat je kan terugtrekken korter of is het betaalplafond hoger. Eens gevonden, kan jij weer zonder zorgen een mooi en gezond gebit tonen als je lacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.