Tandverzekeringen: zorgeloos naar de tandarts!

tandverzekering

Je bijt in een appel en voelt dat er iets verkeerd gaat in je mond. Een stuk van je tand is afgebroken. Je haast je met een afspraak te maken bij een tandarts. En daar hoor je het verdict, je hebt een kroon nodig om die tand weer mooi te maken. Helaas is het één van je voorste tanden, dus als je praat of lacht ziet iedereen de gehavende tand. Als je er graag goed voorkomt dan wil je dat dit zo snel mogelijk achter de rug is. Maar zullen de kosten meevallen? Met een tandverzekering ben je al een stuk geholpen.

Zorg voor een tandverzekering: klik hier!

Voor je het weet heb je grote kosten aan je tanden en je portefeuille bevat niet genoeg grote biljetten om de kosten zelf te dragen. Met een tandverzekering kan je op je twee oren slapen en met een gerust hart weten dat je tandproblemen in orde zullen geraken. De verzekering komt tussenbeide bij allerlei ingrepen, jij krijgt een deel van het geld terug en je tanden zien er weer stralend uit. Geef toe, niets zo leuk om met een glimlach je mooie tanden te laten zien.

 

Vele mensen hebben tandproblemen, niets om je daar zorgen over te maken. De agenda’s bij tandartsen staan overvol, dus iedereen wil een goed en verzorgd gebit hebben. Maar de ene heeft al meer geluk dan de andere, je kent misschien wel iemand die helemaal niet bij de tandarts moet gaan en nooit problemen heeft met zijn tanden. Terwijl jij jaarlijks moet gaan met tandpijn of ontstekingen. Het is niet leuk, maar weet wel dat je er zeker en vast iets aan kan doen. De wetgeving rond terugbetaling is nu aangepast, je moet jaarlijks op bezoek bij de tandarts. Sla je een jaar over dan krijg je het eerstvolgende jaar dat je wel gaat geen terug betaling meer. Dit is om mensen echt aan te zetten om hun tanden goed te blijven verzorgen. Ze moeten je ganse leven mee, dus je wil er toch zorg voor dragen.

 

De standaard ingrepen bij een tandarts worden zoals altijd wel terug betaald, of toch deels zoals je weet, via je mutualiteit. Dit gaat over foto’s nemen, tandsteen verwijderen, plaatselijke verdovingen om bijvoorbeeld een tand te ontzenuwen of zelfs te trekken. Dat zijn er enkele waar je nog zonder problemen een terugbetaling voor kan krijgen. Maar de grote ingrepen zoals een vals gebit, kronen en bruggen, het wit maken van tanden, daar zal de mutualiteit met een gewone ziekteverzekering niet in tussen komen. Wel als je een tandverzekering hebt afgesloten. Dan kan je voor die zwaardere ingrepen ook een tegemoetkoming genieten. En dat kan tot 1250 euro oplopen. Een aardig bedrag om terug te krijgen, niet?

 

De kost van een tandverzekering hangt ervan af, wat je precies wil laten verzekeren. Er zijn gradaties per gedeelte dat je wil laten verzekeren. Hoe meer je laat verzekeren, hoe meer je zal betalen. Al vallen die kosten wel aardig mee als je de totaal kost zal horen van een nieuw gebit bijvoorbeeld. Daar spreek je van duizenden euro’s, dan is een tandverzekering met maandelijkse betalingen waar je uiteindelijk een groot bedrag van terug krijgt best wel haalbaar.

 

Je kan informeren bij je huidige mutualiteit, of zij een tandverzekering aanbieden. Aan welke voorwaarden en kosten dit is, en wat je precies kan verwachten als je aan je tanden laat werken. Zo heb je een goed beeld wat het allemaal is en aan welke prijs je moet denken. Doe diezelfde oefening bij andere mutualiteiten, alleen zo kan je vergelijken en misschien de beste deal eruit halen. Uiteindelijk, hoe minder jij moet betalen hoe meer je er kan uithalen. Dus vergelijken is de boodschap.

Tandverzekering nodig? Klik hier!

Een tandverzekering is dus een goede keuzen als je wat problemen hebt aan je tanden en een beetje geld wil uitsparen. De grote kosten kan je zo toch beperken en je gebit zal er stralend uitzien. De tanden moeten ons leven kunnen meegaan en dan zorg je maar best dat ze goed onderhouden zijn en bij eventuele problemen dat je kan terugvallen op een goede tandverzekering. Zo draag je goede zorgen voor je dierbare gebit.

Let op: geld lenen kost ook geld.