Een tandverzekering? Ontdek hier het grootste aanbod!

tandverzekering

Met een tandverzekering kan je je dierbare gebit laten verzekeren voor alles wat er kan misgaan. Zoals je wel weet is een bezoek aan de tandarts een dure affaire geworden, met een tandverzekering kan je de kosten beperken en toch met een mooi gebit rondlopen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het eigenlijk niet.

Ontdek het aanbod aan tandverzekeringen hier!

Je moet nu jaarlijks naar de tandarts gaan of je krijgt geen tussenkomst meer van de mutualiteit. Dat werd zo onlangs besloten. Dit is om mensen aan te zetten hun tanden goed te verzorgen en zelfs als er niets aan de hand is, toch even bij de tandarts te gaan. Ook tandsteen verwijderen heeft zo zijn voordelen, je tanden zien er beter uit en je krijg minder snel last van eventuele problemen of infecties. Daar komt geen boor of verdoving bij te pas, dus veel last zal je niet ondervinden. Het is maar bij tandpijn of ontstekingen dat er andere werken nodig zijn. De tandarts zal dit ook aangeven en mogelijk dat je vaker moet terugkomen om het allemaal achter de rug te hebben.

 

Niemand kan je verplichten uiteraard, maar het is een wijze raad om jaarlijks één keer bij de tandarts te gaan. Een noodzakelijk kwaad misschien, maar we mogen gelukkig zijn dat ze bestaan. Je ziet vaak de cartoons waar een tand vast gebonden is aan een deur. En wie de deur dicht gooit heeft een tand minder, probleem opgelost. Maar dat is natuurlijk niet hoe jij met jouw gebit moet omgaan. Als je tot op late leeftijd nog mooie tanden wil, dan moet je die ook verzorgen. Dagelijks poetsen en een jaarlijks onderhoud.

 

Bij de ‘gewone’ problemen als tandpijn kan het nog makkelijk opgelost worden met het ontzenuwen van een tand of desnoods trekken van de tand. Maar als het echt serieus is, dan moet je misschien een vals gebit overwegen of kronen of bruggen. Dat zijn al wat duurdere zaken en daar kan je van achterover vallen als je daar de kosten van hoort. Het resultaat zal er achteraf wel zijn, dan heb je opnieuw een mooi nieuw gebit, maar de kosten zal je zien in de portefeuille. Hier gaat het over duizenden euro’s en enkele weken van ongemak. Bij een vals gebit moeten ze al je bestaande tanden trekken en dan het tandvlees enkele weken laten genezen. Wie het er voor over heeft zal achteraf zeer blij zijn.

 

Een tandverzekering kan al die dingen een stuk draaglijker maken om te betalen. Het is nooit leuk om daar ineens een smak geld neer te tellen voor nieuwe tanden of veranderingen. Dan komt de tandverzekering tussen en zal een stuk van de kosten terug betalen. Het is afhankelijk van de soort ingreep dat je een bepaald percentage zal terugkrijgen. Maar het kan tot ongeveer 1250 euro per jaar oplopen dat je terug kan krijgen. Toch wel een leuke som, voor sommige mensen is dit een maandloon. Dat krijg je zo terug als de ingrepen gedaan zijn.

 

Sommige mensen hebben tandproblemen door hun eigen fout, ze poetsen de tanden niet en gaan nooit naar de tandarts. Dan zoek je de problemen toch wat zelf. Maar anderen hebben het ongeluk om met slechte genen te zitten en met slechte tanden. Dan kan je doen wat je wil, maar dan heb je ook de kans om de ene infectie op te lopen na de andere. Prettig is anders, maar informeer dan eens naar de mogelijkheden van een tandverzekering. Wat ze voor jou kan doen en hoeveel geld je kan terug trekken.

 

Het is afhankelijk van de mutualiteit hoeveel je kan terug krijgen. De ene gaat meer terug betalen voor bijvoorbeeld een vals gebit, terwijl de andere meer zal geven voor kronen. Het is allemaal eens goed te onderzoeken en wikken en wegen. Uiteraard kan je dit afstemmen op de problemen die je hebt met je eigen tanden. Zo haal je er het meeste uit en moet je minder je eigen geld uitgeven om de werken uit te voeren.

De beste zorgen voor je tanden met een tandverzekering: nu starten!

Bekijk het allemaal eens rustig online, of laat een vertegenwoordiger van de mutualiteit bij je thuis komen. Zij leggen alles uit en geven je alle antwoorden op al je vragen. Uiteindelijk ben jij het die geholpen moet worden, dus vergelijk alle voorstellen goed en maak de juiste keuze. De betaling van een tandverzekering kan maandelijks, dus je zal het waarschijnlijk amper voelen. Wel als je een grote kost moet maken voor een mooi gebit.

Let op: geld lenen kost ook geld.