Een tandverzekering voor het hele gezin: alles vergoed!

tandverzekering

Met je ganse gezin naar de tandarts, je zal het geweten hebben. Niet enkel je zoon of dochter moeten overtuigen om mee te gaan, maar ook je portefeuille die heel wat leger zal zijn. Zelfs al krijg je nog een deel terug betaald van je gewone ziekteverzekering, dan nog heb je een deel zelf moeten betalen. En dat gaat altijd maar over de normale ingrepen. Als je dure zaken als vals gebit of een kroon, dan weet je pas hoeveel geld zoiets kost. Met een tandverzekering kan je je ganse gezin zonder zorgen naar de tandarts sturen.

Een tandverzekering voor iedereen: dit zijn de prijskloppers!

Tieners hebben een lastige periode door te gaan, hun ganse lichaam ondergaat veranderingen en ze krijgen een heuse groeischeut. Dat is ook zo voor hun gezicht, kaken en mond. In die jaren gaat alles een definitieve vorm aannemen en dan kunnen er problemen ontstaan. Het gebit gaat scheef staan met alle gevolgen van dien, dat een beugel nodig is. Dat zijn lastige momenten, want dan moet er heel wat gebeuren aan het gebit en financieel om alles in orde te krijgen. De kosten zijn vaak niet laag voor een beugel. Met een tandverzekering los je dit toch al grotendeels op en kan je zonder zorgen de kosten betalen.

 

Een proper gebit is niet iets waar iedereen aan denkt. Zolang je geen last of pijn hebt aan je tanden zal je ook niet snel klagen. Het is pas als er  iets van pijn is dat je zo snel mogelijk naar de tandarts wil. Tandpijn voel je altijd over je ganse lichaam en je wil er zo snel mogelijk vanaf. Maar hoe de pijn er gekomen is, daar moet je ook eens bij stilstaan. Vaak is dat door slecht onderhouden van tanden, niet of weinig poetsen, geen tandartsbezoek en veel suikers die de tanden aantasten. Dat is vaak de boosdoener bij vele tieners. De ongezonde voeding die ze eten heeft veel effect op hun gebit. En je krijgt dan een aantal jaren laten pas echt problemen met je tanden, en dan is het natuurlijk te laat.

 

Het is eigenlijk in de jeugdjaren dat je de basis moet leggen voor een goed gebit. Dan moet je er echt zeer goed zorg voor dragen om problemen op latere leeftijd te voorkomen. Maar het is vaak moeilijk om aan een tiener uit te leggen dat ze hun tanden goed moeten verzorgen. Zulke opmerking gaan het ene oor in en het andere oor uit. Misschien kan je een belletje doen rinkelen door de kosten op te sommen als ze ooit hun tanden moeten laten verzorgen. Tussen 18 en 55 jaar geniet je geen extra terug betaling voor kunst gebit of een kroon. Dan moet je die ingrepen volledig uit eigen zak betalen. Als je voldoende inkomsten hebt, zal dat misschien helemaal geen probleem zijn. Maar veel mensen hebben die luxe niet en kunnen gewoon geen vals gebit permitteren. Dan is een tandverzekering toch wel een goede optie. Je krijgt een deel van het geld terug en je tanden zijn in prima staat.

 

Je gebit moet je ganse leven mee, dus moet je er ook je ganse leven zorg voor dragen. Jaarlijks bij de tandarts gaan is dan het minste wat je kan doen. Ook al is het preventief en enkel om wat tandsteen te verwijderen. Vele mensen hebben hier last van en veel werk is het niet. Maar als je je tanden niet de beste verzorging gegeven hebt, dan komen de problemen snel. Tandpijn, ontstekingen en ga zo maar voort. Dan zit je meer dan een keer per jaar bij de tandarts en verga je op sommige momenten van de tandpijn. Dat wil je niet meemaken en een tandarts zal je ook de nodige raad geven om dit allemaal te voorkomen. Ook al hou je zo lang mogelijk je eigen tanden, op een gegeven moment moet je de knoop doorhakken om toch een vals gebit te nemen. De tandverzekering staat je dan bij en gelukkig maar. Die kosten wil je niet alleen dragen.

Tandverzekering aanvragen? Klik hier!

Het komt er op neer dat je met een tandverzekering veilig zit voor vele jaren. Niet enkel voor je eigen gezondheid, maar ook voor je budget. De uitgaven die je dan moet maken vallen zeer goed mee. Met een normale tandverzekering kan je tot 1200 euro terugkrijgen voor een ingreep. Een grote smak geld toch, laat dat niet aan je voorbij gaan. Zoek eens op welke mutualiteit de beste voorwaarden heeft, en stel de beslissing niet uit. Teken in op de tandverzekering en ga met een gerust hart slapen, wetende dat je tanden de beste zorgen krijgen.

Let op: geld lenen kost ook geld.