Regelmatig naar de tandarts? Met een verzekering ben je beschermd!

De tandarts! Iedereen heeft er wel een bepaalde angst voor ontwikkeld. Het begint al als je de praktijk binnenstapt: de geur van ontsmettingsmiddelen, witte jassen, huilende kinderen – genoeg om de alarmbellen te horen afgaan. En dan het geluid van die boor…daar krijg je toch kippenvel van? Helaas is de tandarts een noodzakelijk kwaad. Want waar zou je stralende lach en pijnvrije mond zijn zonder de kennis van deze arts? Belangrijkste is dat je goed poetst en je gebit ieder jaar laat controleren. Dat doen de meeste mensen ook, maar de een is nu eenmaal meer gezegend met goede genen voor het gebit dan de ander. Het kan dus zijn dat je toch regelmatig werk moet laten uitvoeren aan je tanden om je gebit gezond te houden.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Eens je dit op tijd inziet, is het slim om een verzekering af te sluiten voor de tandarts. En daarmee bedoelen we niet je basisverzekering. Hoewel bepaalde standaardingrepen (gaatjes vullen, tandsteen verwijderen, advies, enz.) zijn gedekt, is er slechts een gedeeltelijke tussenkomst eens je volwassen bent. Er is altijd remgeld en de wat serieuzere ingrepen zal je zelf moeten betalen. Tandplak kan voor levenslange tandproblemen zorgen; plak is een onzichtbaar filmpje dat zich over je tanden en kiezen legt. Het is een broedplaats voor bacteriën die de wortels van de tanden kunnen aanvallen of voor tandvleesproblemen kunnen zorgen. Deze bacteriën worden actief door de suikers en zetmeel die we via ons voedsel en dranken binnenkrijgen.
Omdat steeds meer mensen voor een aanvullende tandverzekering kiezen, zijn er steeds meer verzekeraars op de markt gekomen. Daarom is het belangrijk om de aanbieders naast elkaar te leggen en ze te vergelijken, want er kan nogal wat verschil zijn. Er zijn een aantal waar je op moete letten, vooral als je je tandarts regelmatig nodig hebt: het jaarlijks uitbetaalplafond, het uitbetaalpercentage, de wachttijd en, uiteraard, de maandelijkse/jaarlijkse premie. Er zijn verschillende gradaties in dekking die je kan kiezen. De uitbetaalplafonds variëren van 750 euro tot 5.000 euro. Ook zijn er verschillen in het percentage dat je terugkrijgt voor bepaalde ingrepen. Je zal dus de voorwaarden van iedere verzekeraar door moeten lezen om te zien wie het beste bij jou past.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

De wachttijd is ook van belang: als je een verzekering afsluit, kan je niet direct terugtrekken. Verzekeraars laten het volle terugtrekbedrag en het type ingrepen stapsgewijs oplopen over een aantal jaren. Daarom is het belangrijk dat je niet wacht totdat je al problemen hebt. Je kan dan maar een gedeelte terugtrekken totdat je drie of vier jaar premie hebt betaald en recht hebt het volledige jaarlijkse terugtrekbedrag. Je kan je wellicht afvragen of dit nu allemaal nodig is. Die vraag moet je zelf beantwoorden, want jij kent je gebit het beste. Het kan een goed idee zijn om met je tandarts te overleggen of een verzekering voor de tandarts iets voor jou is. In elk geval is een gezond gebit en een stralende lach iets waar je je hele leven van kan genieten. Aan het werk dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.