Een goedkope tandartsverzekering vinden? Geen probleem!

In België hebben we het zo slecht nog niet als we kijken naar ons verzorgingssysteem. Iedereen heeft een verplichte basisverzekering om zijn ziektekosten te dekken. Ook tandartskosten horen daarbij, gedeeltelijk althans. Voor klassieke ingrepen als controle, een gaatje vullen, tandsteen verwijderen mag je rekenen op (gedeeltelijke) financiële hulp van je mutualiteit, ook eens je volwassen bent. Wel ben je dan verplicht ieder jaar een bezoekje te brengen aan de tandarts. Die controle is belangrijk, zodat sluimerende problemen direct aangepakt worden. Als je niet op controle gaat, kan je het jaar daarna ook niet op terugbetaling rekenen. Dat gebeurt pas weer het jaar nadat je opnieuw op controle bent geweest.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wellicht heb je andere plannen en wil je eindelijk je tanden eens netjes op rij krijgen. Je vrienden kunnen nu wel zeggen dat het hen niet opvalt, maar het gaat om wat je zelf vindt. Als je je al jaren ergert aan je een scheefstaande tand, dan moet je er gewoon wat aan doen. Op je mutualiteit kan je helaas niet rekenen. En een beugel of blikjes, controles, aanspannen, enz. kan in de duizenden euro’s lopen. Datzelfde geldt ook voor bruggen, kronen of tandprotheses. Wist je dat je aan een hele redelijke maandpremie een groot gedeelte van die kosten kan terugkrijgen? Met een goedkope tandartsverzekering kan je ongeveer 1.250 euro per jaar terugtrekken. Dit bedrag is een gemiddelde van verschillende mutualiteiten als Partena, DKV, ONVZ en anderen. Het uitbetaalpercentage van de ingrepen ligt meestal tussen de 50% en 80%.
Een goedkope tandartsverzekering vind je door de verzekeraars met elkaar te vergelijken. Bij de ene verzekeraar krijg je een betere deal als je blokjes wil, terwijl je bij de ander meer kan terugtrekken als het om een kroon gaat. Je zal altijd een deel zelf moeten betalen, maar er zit nogal een verschil of je de volle 2.000 euro voor blokjes moet betalen of 1.250 euro kan terugtrekken. Sommige mensen voelen zich een beetje geneerd om over een beugel na te denken, maar dat is helemaal niet nodig. Je kan er trots op zijn dat je voor je gebit zorgt en het is onderhand mode om een beugel aan te meten. Echt helemaal geen reden om je over te schamen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Realiseer je wel dat je niet vandaag kan beslissen je tanden recht te zetten, morgen een beugel laten aanmeten en overmorgen 1.250 euro terug op je rekening ontvangen. Je zal een beetje vooruit moeten plannen, want de meeste aanbieders van tandverzekeringen stellen een wachttijd in. Dat is om fraude te voorkomen, zodat men niet alleen voor een goedkope beugel komen. De wachttijd varieert meestal van 6 tot 12 maanden, en voor beugels of blokjes kan dat soms tot 36 maanden oplopen. Om een goedkope tandartsverzekering te vinden, lees je eerst goed de voorwaarden door en maak je een kladje met aparte klommen voor iedere aanbieder. Eens je drie of vier aanbieders hebt bestudeerd en puntsgewijs hebt geïndexeerd, zie je snel wie jou het best past. Niet wachten, nu kijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.