Last van een tand? Met een verzekering betaal je de tandarts niets!

Als je de tv aandoet, merk je hoeveel reclames er zijn over tandverzorgende producten. Tandenborstels, tandpasta, flosmerken, mondwaters om mee te spoelen…en dit is logisch. Je krijgt na je kinderjaren maar één gebit en daar moet je het mee doen. Een gebit is zo anders niet dan een auto: om goed te functioneren is onderhoud nodig. Maar vreemd genoeg steken we meer tijd en geld in onze auto dan in onze tanden. Zo was het althans, want die situatie is aan het veranderen. Steeds meer mensen zien in dat gezonde en verzorgde tanden belangrijk zijn. Niet alleen oogt het beter, maar kan het ook een hoop gezondheidsproblemen voorkomen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wist je dat wetenschappers een link hebben gevonden tussen tandproblemen en hartziektes, diabetes, dementia, reumatoïde artritis en vroegtijdige geboortes? Ons lichaam is niet opgebouwd uit losse onderdelen, maar is een verzameling van systemen die nauw samenwerken. Daarom leidt een gezond gebit tot minder andere gezondheidsproblemen. Maar dit terzijde, want tandpijn op zichzelf is al pijnlijk genoeg. Nog pijnlijker is de factuur die je vervolgens op je deurmat vindt, want tussen je 18de en 55ste levensjaar is er nog maar zeer beperkte tussenkomst van je mutualiteit. Je zal dus voor vele ingrepen bij de tandarts zelf moeten opdraaien. Maar er is uitkomst: een tandartsverzekering.
Voor algemene ingrepen als tanden trekken, tandsteen verwijderen, ontstekingen aanpakken, een tand ontzenuwen en tandvlees verzorgen heb je recht op (beperkte) tussenkomst van je mutualiteit. Vanaf 18 jaar ga je remgeld betalen, dus het is nooit gratis. Maar met een losse tandartsverzekering wordt dit anders. Gemiddeld kan er 1.250 euro per jaar worden teruggetrokken en je betaalt geen remgeld. Een individuele verzekering omvat ook duurdere ingrepen zoals een brug, kroon of beugel. Je mutualiteit bidt daarvoor geen tussenkomst en dit zijn kosten die in de duizenden euro’s kunnen lopen. Dan is het toch een geruststellend gevoel dat je daar geen zorgen over moet hebben?
Vaak blijven mensen maanden doorlopen met pijn aan een tand omdat ze geen verzekering hebben. Het probleem zal niet vanzelf weggaan, en uiteindelijk belanden ze toch in die tandartsstoel. Je zit dan toch een heel stuk rustiger als je weet dat het werk aan een pijnlijke tand betaald wordt door je verzekering. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen jaarlijks terugtrekplafond en dekking; het is dus zaak de aanbieders te vergelijken en de voorwaarden door te lezen. De één zal dit dekken, de ander weer iets anders. Je kan zelf zoeken naar die verzekeraar die het best bij jouw tandsituatie past. De maandelijkse premie is zeer redelijk – soms zelfs nog geen 10 euro per maand.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Check wel wat de wachttijd is voordat je mag terugtrekken; daarin kan ook nogal wat onderling verschil zijn. In elk geval zorgt een losse verzekering voor rust als je een tand of kiesproblemen ontwikkelt. Je gebit is een belangrijk bezit, dus wacht niet langer en stel je pareltjes vandaag nog veilig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.