Tandartsverzekeringen: steeds populairder, en met reden!

Naar de tandarts gaan kan veel geld kosten. Een kroon, brug of kunstgebit laten plaatsen, daar gaat heel veel voorbereidend werk aan vooraf. Het moet allemaal heel precies gebeuren, anders blijf je problemen hebben. Eerst wordt er een gebitafdruk gemaakt; je moet dan in een vorm happen die gevuld is met een soort zachte klei. Zo heeft de tandarts een model om mee te werken als jij allang weer naar huis bent. Van tevoren zal hij uitleggen wat er moet gebeuren en wat de kosten zullen zijn. Omdat de meeste tandartsen (meer dan 80%) niet-geconventioneerd zijn, zal je je moeten voorbereiden op flinke rekeningen die op je deurmat kunnen vallen. Daarom worden er steeds vaker tandartsverzekeringen afgesloten.

Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Steeds meer mensen zien in dat een mooi en gezond gebit heel belangrijk is. Iedereen weet wel dat mensen die in de media werken zo ongeveer verplicht zijn om hun tanden te doen stralen. Ze laten werk laten uitvoeren om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Maar ook in leidinggevende functies heb je te maken met klanten, andere werknemers, je baas en ga zo maar door. Een stralende lach en gezonde tanden ogen veel mooier en kunnen onbewust een invloed uitoefenen op hoe jij wordt gezien (en beoordeeld). Je gebit maakt deel uit van je visitekaartje, want je gezicht is het eerste wat iemand ziet. Volwassenen met een beugel, je ziet het steeds vaker. Het is tegenwoordig zelfs bijna een modeverschijnsel.

Via je basisverzekering is er een (zeer) beperkte tussenkomst van je mutualiteit, je zal dus altijd een gedeelte zelf moeten betalen eens je volwassen bent. Een basisverzekering omvat de basisbehandelingen, zoals een jaarlijkse controle, tandsteen verwijderen, een gaatje vullen of een wortelkanaalbehandeling. Gaat het om gecompliceerdere ingrepen, dan zal je toch in je portemonnee moeten tasten om werk te laten uitvoeren. Om dit te vermijden kan je voor soms nog geen 10 euro per maand jezelf indekken tegen tandproblemen. Je vindt het wellicht nu nog niet nodig, maar morgen kan je zomaar een kiesprobleem hebben. Dan zal je blij zijn met een extra verzekering, want zo’n kroon kan heel veel geld kosten.

Het voordeel van de opmars van tandartsverzekeringen is dat je keuze hebt uit verschillende verzekeraars. Door ze te vergelijken krijg je een goed beeld van wie de meest volledige dekking biedt tegen de scherpste premie. Je moet wel even de tijd nemen om de voorwaarden van de aanbieders te lezen en zien wie wat dekt tegen hoeveel. Het is ook handig om even met je tandarts te overleggen welke eventuele problemen je tegemoet kan zien. Door op de naam van een verzekeraar te klikken, kom je op de website. Daar kan je vast controleren wat een tandverzekering jouw zou kosten.

Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Let bij iedere verzekeraar op de wachttijd totdat je mag terugtrekken, het jaarlijks uitbetaalplafond, uitbetaalpercentage en de maandelijkse/jaarlijkse premie. Door een avondje achter je laptop te zitten weet je wie jou de beste deal aanbiedt. Je moet dus niet meer wakker liggen over tandartskosten en je kan met een vrolijke lach op je gezicht uitgerust opstaan. Iedere ochtend weer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.