Bescherm gebit en portefeuille met een tandverzekering!

tandverzering

Naast een gewone ziekteverzekering moet je ook eens beginnen nadenken over een tandverzekering. Als je grote kosten hebt aan je tanden dan zal je portefeuille snel leeg zijn. Zoiets wil je niet meemaken. De ideale oplossing is dat je gebit er toch stralend uitziet en dat je portefeuille toch nog gevuld blijft. Dat kan je doen door een tandverzekering aan te vragen. Je zal zien dat het alleen maar voordelen heeft.

Tandverzekering kiezen? Klik hier!

Tussen de leeftijd van 18 en 55 geeft je gewone ziekteverzekering geen tussenkomst meer als je grote ingrepen laat doen bij de tandarts. Dan spreken we over een kunstgebit, kronen of bruggen en dergelijke meer. De gewone zaken zoals tandsteen verwijderen, tanden trekken, ontstekingen behandelen, daar krijg je wel nog geld van terug, maar dan moet je ook jaarlijks langs gaan bij de tandarts. Als je een jaar overslaat dan valt de terug betaling weg het eerstkomende jaar. Dus iets om zeker in de gaten te houden. Het kan je alleen maar geld besparen.

 

Er zijn veel mensen die niet graag bij de tandarts langs gaan. Voor het geluid van de boor moet je het al zeker niet doen. Het angstzweet breekt je zo al uit als dat ding dichter bij je mond komt. Maar uiteindelijk is het wel voor je eigen bestwil. Een gezonde mond vol mooie tanden is toch leuker om mee buiten te komen, dan dat je je lach zou inhouden zodat niemand toch maar je tanden zou zien. Tegenwoordig is het ook in om met een beugel rond te lopen, ook voor dertigers. Zo laat je zien dat je zorg draagt voor je tanden en je er niet voor wil schamen.

 

En dat is maar goed ook, een mooi gebit trekt ook meer aan. Je zal zien in het zaken leven hebben alle top managers een mooi gebit. Je hoeft het niet voor iemand anders te doen, maar in sommige gevallen helpt het wel. Mensen die vaak in de media komen worden soms verplicht door de werkgever om iets aan de tanden te doen, indien dit nodig zou zijn. Voor jan met de pet is het geen noodzaak, maar dat kan het wel worden als het je gezondheid raakt. Want tandpijn voel je over je ganse lichaam en kan soms de oorzaak zijn voor andere kwaaltjes. Laat je tandarts dus jaarlijks een goed onderzoek doen. Voorkomen is echt veel beter dan genezen in dit geval.

 

Met een tandverzekering kan je tot ongeveer 1250 euro terug trekken. Als je ingrepen laat uitvoeren zoals een kunst gebit plaatsen, kronen of bruggen, het bleken van tanden. Dat zijn allemaal zaken die op maat moeten gedaan worden en per persoon dus meer of minder kunnen kosten. Steeds afhankelijk van het werk ze aan jou hebben zal een prijs op maat voorgesteld worden. Een tandverzekering kan de totaal factuur een stuk lager brengen. Want de mutualiteit zal je dan een deel terug betalen, nadat de werken zijn uitgevoerd. Dus je hebt twee keer geluk, je tanden zullen er zeer goed uitzien, en je krijgt zomaar een pak geld terug. Je hoeft dus niet meer te wachten om een tandverzekering af te sluiten.

 

Er kan heel wat verkeerd gaan op korte tijd met je tanden. Een wijsheidstand die getrokken werd kan er voor zorgen dat je tanden scheef beginnen te groeien. Die ene tand die er nog stond is nu weg en zal de andere tanden niet meer tegenhouden. Eens die steun weg is, gaan je andere tanden snel uit de richting groeien. Dat is maar één voorbeeld hoe het kan verkeerd lopen. Hier gaat vaak wel wat tijd over, maar eer je het merkt is het al te laat. Een tandarts kan je adviseren hoe je dit allemaal kan aanpakken en zo kan je de juiste beslissing nemen.

Een prachtige glimlach met een tandverzekering: ontdek het aanbod hier!

Eens het met één tand verkeerd gaat kunnen er nog volgen. Als je in je jeugd veel tandvullingen laten uitvoeren hebt en tanden laten ontzenuwen, dan heb je daar na 10 – 15 jaar opnieuw problemen mee. Ontzenuwde tanden moeten er op een gegeven moment uitgetrokken worden. Dit heeft dan weer gevolgen dat je tandvlees open komt te staan en de tanden die geen steun meer hebben van een buur tand kunnen gaan scheef groeien. Als dat bij één van je voorste tanden zou gebeuren, dan kan je gebit er niet zo mooi meer uitzien en dan moet je een oplossing zoals een beugel overwegen. Die zet je tanden weer mooi recht en je glimlach zal groter zijn dan ooit tevoren.

Let op: geld lenen kost ook geld.