De aanvullende tandartsverzekering: waarom ook jij er een nodig hebt!

Wellicht behoor je tot de gelukkigen die geen problemen met hun tanden kennen. Als kind al had je geen vullingen nodig, je tanden staan keurig op een rij en daarnaast zijn ze ook nog eens mooi wit. Kortom, je bent een gezegend mens met een gezond gebit en een stralende lach. Het is dus logisch dat je niet geneigd bent om veel denkwerk te stoppen in het fenomeen tandverzorging. Maar je gebit is eigenlijk ook een lichaamsdeel, net als je been, knie of darmkanaal. Dit betekent dat ook tanden meegaan in het slijtageproces zodra je volwassen bent. Hier moet je geen zorgen over hebben, want het is iets heel natuurlijks en hoort bij het verstrijken van de jaren. Waar je je mogelijk wel zorgen over kan maken zijn de tandartsrekeningen die vroeg of laat gaan komen. Dan kan het fijn zijn om een aanvullende tandartsverzekering te hebben.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Nu denk je wellicht dat je nog tijd genoeg hebt om er wat aan te doen, maar er kan een moment komen dat je niet meer alleen voor jezelf verantwoordelijk bent. Je kan een partner treffen die niet gezegend is met goede genen, en die beduidend meer gebitsproblemen kent. Of je kinderen gaan blokjes of beugels nodig hebben eens de tienerjaren van start gaan. Je partner en zijn via jouw verplichte basisverzekering meeverzekerd kinderen (als ze niet werken), maar de tussenkomst van de mutualiteit is vaak maar beperkt. Kinderen onder de 18 jaar krijgen nog wel een aantal standaard ingrepen vergoed – denk aan gaatjes vullen, tandsteen verwijderen, tanden of kiezen trekken en adviezen, – maar zodra je richting orthodontie zwenkt, moeten de ouders betalen. Ook moet je het verschil betalen tussen een geconventioneerde en niet-geconventioneerde tandarts.

83% van de Belgische tandartsen is niet-geconventieerd. Dit betekent dat ze hogere tarieven aanrekenen dan de per conventie vastgestelde prijs voor een ingreep. Zo makkelijk is het dus niet om een geconventioneerde tandarts te vinden, en het is nog maar de vraag of hij bij jou in buurt woont. Dit gezoek valt weg met een aanvullende tandartsverzekering. Er is geen remgeld en je zal je gebit toch 1 keer jaar willen laten controleren. Je krijgt die kosten dus gewoon vergoed. En gaat er iets mis, dan wordt een heel groot gedeelte van vele ingrepen terugbetaald. Zelfs met een prima gebit zit een ongeluk in een klein hoekje: een ongeval, een bierflesje tegen je tanden, een voet in je gezicht tijdens een sportwedstrijd…voordat je het weet kan het misgaan.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

De maandelijkse premie voor een aanvullende tandartsverzekering is heel redelijk, soms zelfs minder dan 10 euro. Dit is het waard als je je bedenkt dat je tanden op een goed moment problemen kunnen geven. Een wortelkanaalbehandeling kan in de honderden euro’s lopen. Een brug, kroon of implantaat zelfs nog meer. We hebben vast de beste verzekeraars voor je getabelleerd. Klik op de namen, lees de voorwaarden door en maak je keuze. Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kan doen; zo kan je met een gerust hart blijven lachen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.