Hoe staat je tandartsverzekering in de markt? Hier vergelijken!

Heel veel mensen hebben tandproblemen, dus het is niet nodig om jezelf als een uitzondering te zien. Waar je je wellicht wel zorgen over maakt, zijn de tandartsfacturen die op je mat kunnen vallen. Iedereen weet ondertussen wel dat een tandartsingreep grote bankbiljetten kan betekenen. Je hebt natuurlijk altijd je basisverzekering die (gedeeltelijk) een aantal standaard ingrepen betaalt, maar die tussenkomst is heel beperkt; en al helemaal niet als je een beugel overweegt om je tanden recht te zetten. Met een tandverzekering zijn al die zorgen van de baan. Wel is het zaak om je tandartsverzekering te vergelijken, want er kunnen behoorlijke verschillen zijn tussen de verzekeraars.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Er is voor ieder wel een aanbieder die kan helpen. Wil je je tanden witten, een kroon of brug laten plaatsen, of hebben de kinderen wellicht blokjes nodig? Op je mutualiteit kan je niet rekenen; die verzekert dit soort ingrepen niet. Maar niet getreurd, want met zoveel aanbieders is er ook concurrentie, wat goed is voor je portemonnee. De meeste ziekenfondsen zijn goed ingesprongen op de stijgende vraag naar tandverzekeringen, en je kan bij je mutualiteit informeren of zij een tandverzekering aanbieden. Wist je trouwens dat je gewoon van mutualiteit kan veranderen als de aangeboden tandverzekering je niet aanstaat? Je bent niet verplicht te kiezen voor een mutualiteit bij jou in de buurt, en je mag ten alle tijden wisselen.

Door een tandartsverzekering van een aanbieder te vergelijken met een ander, krijg je een goed beeld van wat er op de markt wordt aangeboden. Ieder gebit is weer anders, en wat voor jouw relevant is als ingreep kan voor een ander onbelangrijk zijn. Daarom moet je goed doorlezen welke ingrepen gedekt zijn en dit bij iedere aanbieder herhalen. Een aantal factoren spelen een rol in je keuze: de maandelijkse bijdrage die je moet betalen, de gedekte ingrepen, het jaarlijks uitbetaalplafond en de wachttijd. Via het internet kan je alles te weten komen, en een verzekeraar en polis kiezen die bij jou past. Als je nu al weet dat je je tanden wil laten rechtzetten, controleer dan bij iedere aanbieder hoe lang de wachttijd (vanaf het moment dat je gaat betalen) is voordat je mag terugtrekken voor orthodontie.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Partena/OZ, ONVZ, DKV…ze hebben allen hun eigen voor- en nadelen. DKV biedt bijvoorbeeld een uitbetaalplafond aan van meer dan 5.000 euro per jaar, maar daar moet je ook fiks voor betalen. Heb je een gezin en mag het ook wel een wat minder, dan zit je zeer goed met Dentalia Plus van Partena (ook via OZ aangeboden): voor een gezin van vier ben je klaar voor een goede 25 euro per maand, wat een ongelofelijk scherpe premie is. Het jaarlijks uitbetaalplafond is weliswaar 1.250 euro, maar dit is normaalgesproken een heel redelijke schatting als je de maandelijkse bijdrage in aanmerking neemt. Zoals we al zeiden, en afhankelijk van wat je zoekt, aan jou de taak om je over dit vraagstuk te buigen en je tandartsverzekering te vergelijken. Op naar een stralende lach zonder geldzorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.