De beste bescherming voor je gebit: een tandartsverzekering!

Een stralend gebit is een kostbaar bezit, en dat wil je graag zo houden. De meesten van ons hebben vroeger wel geleerd dat je goed moet poetsen, flossen en minstens 1 keer per jaar op controle gaat bij de tandarts. Maar ja, het leven is druk, druk, druk, en daarnaast ook nog eens duur. Vaak schiet een tandartsbezoekje erbij in, want het kan lang duren voordat we last krijgen van onze witte pareltjes. Maar dan is het eigenlijk wel een beetje te laat, want de schade is gedaan. Maar met een tandartsverzekering ben je gelukkig snel uit de brand.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wist je dat er een link bestaat tussen ziektes en tandaandoeningen? Neem nou tandplak, wat zich continu vormt. Dit is een dun laagje dat zich over je tanden, tandvlees en kronen legt, en waar bacteriën verzamelen. Die produceren zuren als je suikers of zetmeel inneemt (via dranken en voeding) en tasten het tandglazuur aan. Zo ontstaan er gaatjes; je bent hier waarschijnlijk al eens mee geconfronteerd. Een ander en serieuzer gevolg van tandplak is tandvleesaandoeningen. Dit begint aanvankelijk als gingivitis, waarbij het tandvlees zachter wordt, opzwelt en kan bloeden. Als dit niet aangepakt wordt, kan het tandvlees ernstig ziek worden en zich gaan terugtrekken van rondom de tanden. Daardoor kunnen de bacteriën de wortel bereiken en daar schade aanrichten, met alle gevolgen van dien (een dure wortelkanaalbehandeling of zelfs, door het verlies van je tand, een implantaat).
De kosten om dit soort aandoeningen te verhelpen kunnen in de duizenden euro’s lopen, iets waar je niet bepaald op zit te wachten. En dan hebben we het nog niet eens over andere tandaandoeningen die zelfs hartziektes, diabetes, dementia, artritis en voortijdige geboortes tot gevolg kunnen hebben. We geven nu wel een heel negatief scenario als voorbeeld, maar ook de minder zware ingrepen kunnen zorgen voor een lichte portemonnee. In België heb je weliswaar voor basiszorg voor je tanden, maar eens volwassen is deze tussenkomst zeer gelimiteerd. En zelfs een tiener die blikjes of een beugel nodig heeft, kan niet rekenen op zijn mutualiteit zonder dat ouders diep in de buidel moeten tasten. Een extra tandartsverzekering kan uitkomst brengen voor vele tandaandoeningen en ingrepen, aangezien de jaarlijkse uitbetaalplafonds soms tot wel meer dan 5.000 euro kunnen bedragen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Ook al heb je altijd goed voor je tanden gezorgd, een ongeluk is zo gebeurd. Er kan zomaar een stuk van je tand afbreken als je verkeerd in een appel hapt, een steentje in je salade hebt of tijdens het sporten een knie in je gezicht krijgt. Allemaal dingen waar je niets aan kan doen, maar waar je wel kosten aan gaat hebben. Het is al vervelend genoeg als het gebeurt en je in die tandartsstoel moet zitten om het op te lossen. Maar het is nu eenmaal niet anders, dus het moet gebeuren. Is het dan niet fijn als je je geen zorgen moet maken over de rekening die straks op je deurmat valt? Ga nu aan de slag en klik op de namen van de verzekeraars om de meest geschikte tandartsverzekering te vinden. Zo eenvoudig is het!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.