Waar kan ik terecht voor een voordelige tandverzekering?

In België ben je verplicht een basisverzekering af te sluiten voor ziektekosten. Ook een aantal standaard ingrepen bij de tandarts zijn hiermee gedekt. Maar wat doe je als je een zwak gebit hebt of complexe behandelingen moet laten uitvoeren? Je mutualiteit biedt dan nog maar heel beperkt of helemaal geen tussenkomst. Iedereen weet dat tandartsrekeningen niet bepaald laag zijn. Een tandarts heeft vele jaren studie achter de rug en moet bovendien investeren in de modernste apparatuur om zijn werk goed te doen. Uiteraard moet dit wel terugverdiend worden, dus daar moet jij als patiënt aan meebetalen. Maar er is een oplossing voor dergelijke kosten: een tandverzekering afsluiten, gewoon online.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je kan bij diverse ziekenfondsen terecht voor een losse tandartsverzekering. Omdat de vraag naar een dergelijke tandbescherming steeds groter wordt, bieden steeds meer ziekenfondsen een losse tandverzekering aan. Er zijn nogal wat verschillen tussen de aanbieders. Twee factoren spelen een belangrijke rol: de eerste is de maandelijkse bijdrage die je moet betalen voor het verzekeren van je tanden en de tweede is de dekking van de verzekering. Zo kan de ene verzekeraar een lagere maandpremie rekenen maar is ook minder aan ingrepen gedekt. Het beste surf je naar de website van de aanbieder en stel je een fictieve case op, bijvoorbeeld door te kijken wat jouw kosten zijn als je 800 euro van de verzekering wil terugtrekken.
We hebben de meest populaire aanbieders alvast op een rij gezet voor jou. Door op een naam te klikken kan je uitrekenen wie de beste dekking biedt aan welk maandtarief. Het ligt helemaal aan jezelf wat voor jou de beste dekking is, dus als je verwacht veel kosten te krijgen, dan is het wellicht beter een paar euro per maand meer te betalen. Omgekeerd kan je voor een lagere premie kiezen als je zoveel problemen niet hebt, maar wel bescherming zoekt voor je kinderen (orthodontie wordt bijvoorbeeld niet gedekt met een basisverzekering) of een eventuele brug of kroon voor jezelf/partner.
Een tandverzekering biedt zo al drie voordelen: nooit meer hoge facturen in je brievenbus, een volledige dekking aan een jaarlijks uitbetaalplafond voor maar een kleine maandelijkse investering. Ga in elk geval tandartsverzekeringen als Dentalia Plus (aangeboden door Partena en OZ, en onze favoriet), DKV en ONZV vergelijken, en beslis welke verzekering het beste past bij jou. Je kan de verzekering gewoon online aanvragen. Eens je geaccepteerd bent, gaat je wachttijd meestal in. Bijna iedere verzekeraar stelt een wachttijd in totdat je kan terugtrekken. Dit is om fraude te voorkomen en te zorgen dat mensen hun verzekering serieus nemen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het is dus zaak om niet te wachten totdat je problemen krijgt of morgen een beugel wil laten aanmeten. Je moet een beetje vooruitplannen om te zorgen dat je volledig gedekt bent. Iedere aanbieder heeft een jaarlijks uitbetaalplafond, dus afhankelijk van wat je zoekt, kan het zijn dat je een gedeelte van de kosten moet bijleggen. Maar die zullen beduidend lager liggen en je kan wel leukere dingen bedenken voor het geld dat je in je zak houdt, toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.