Interesse in een tandverzekering van OZ? Geen probleem!

Omdat steeds meer Belgen op zoek gaan naar een tandartsverzekering, bieden steeds meer ziekenfondsen losse tandzorgverzekeringen aan. Een tandverzekering van OZ is een zeer complete verzekering voor het hele gezin. De maandelijkse premie ligt tussen de 3 en 14 euro per persoon per maand (afhankelijk van de leeftijd), en kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Als je weleens een serieus tandprobleem hebt ondervonden, dan weet je hoe hoog de tandartsfacturen kunnen oplopen. Vooral gezinnen met opgroeiende kinderen of mensen die een wat zwakker gebit hebben, kunnen veel geld besparen met een dergelijke bescherming.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Via je mutualiteit ben je wel gedekt voor een aantal ingrepen, en vooral je kinderen genieten kosteloze dekking. Blokjes of beugels horen daar echter niet bij, en dat zijn nu net die ingrepen die zo veel voorkomen bij opgroeiende tieners. Als je wat research doet, zal je zien dat een blokjes-/beugeltraject al snel zo een 3.000 euro kan kosten. Dat is veel geld, vooral als er meerdere kinderen zijn. OZ biedt een interessante tandartsverzekering aan, die heel goed te betalen is en met een goede teruggave van kosten. We gaan het even in scene zetten voor je:

Stel je bent een koppel van begin 40 jaar, met drie kinderen van 3, 6 en 8 jaar oud. De ouders zullen elk 8,92 euro per maand betalen, terwijl de het kind van 6 jaar 2,97 euro kost en die van 8 jaar 5,75 euro (de kleinste is gratis meeverzekerd). Het totaal per maand voor deze familie komt op 26,56 euro – voor 5 personen! Niemand kan zeggen dat dit geen uitstekende deal is. Als we bij de blokjes en beugels blijven: 60% van de kosten worden vergoed, met een uitbetaalplafond van 1.250 euro per jaar (en een dergelijk mondtraject loopt minimaal een aantal jaren).

Je hoeft geen wiskundige te zijn om je te realiseren dat je pakken met geld bespaart als je één of meer kinderen hebt die hier gebruik van kunnen maken. En dit is nog maar het hoofdstuk orthodontie. Voor de standaard ingrepen is er een 100% teruggave (zonder remgeld te betalen) en voor kronen, stifttanden, bruggen, en wat al niet meer een 80% teruggave (wel onder voorwaarde dat je het kalenderjaar ervoor tenminste één keer naar de tandarts bent geweest en een teruggave hebt ontvangen. Was dat niet het geval, dan daalt het terugtrekpercentage naar 50%). De tandverzekering van OZ is een zeer goede deal die voor bijna iedereen wel op te brengen is.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

OZ stelt verplicht dat je aangesloten bent bij OZ501 (als basisverzekering), maar het heel eenvoudig om van mutualiteit te veranderen indien je bij een ander ziekenfonds staat ingeschreven. Lang verhaal kort: tandartsverzekeringen zijn niet voor iedereen, maar als je een opgroeiend gezin hebt en zelf ook een dagje ouder wordt – denk kronen of bruggen – dan is een tandverzekering van OZ aan een dergelijk laag maandtarief toch zeker de moeite van het overwegen waard? Al is het al om vredig op twee oren te kunnen slapen zonder je zorgen moeten maken over de pareltjes van je kinderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.