Op zoek naar de beste tandverzekering van België: wij deden de test!

Een goed onderhouden gebit is zeer belangrijk. Je lach is één van de eerste punten aan je gezicht die opvallen. Om je gebit in goede staat te houden zal je regelmatig naar de tandarts moeten. De kosten kunnen echter behoorlijk oplopen, en daarom kan het een goed idee zijn om een tandartsverzekering in ons België af te sluiten. Je hebt een ruime keuze aan verzekeraars en type polissen; zelfs aan bedrijven is gedacht (met DKV’s Plan Z en Plan AZ). We hebben de tandverzekering bij diverse aanbieders in België getest. Wat ons betreft stijgen twee aanbieders boven de rest uit: Partena en DKV.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Partena komt met een uiterst scherp geprijsde polis voor het hele gezin. De terugtrekking gebeurt stapsgewijs: het eerste jaar mag tot 350 euro per persoon worden teruggetrokken, het tweede jaar tot 650 euro en vanaf het derde jaar kan het volle terugtrekbedrag, 1.250 euro, geclaimd worden. De wachttijd voordat je mag claimen is beperkt: 6 maanden voor de standaard ingrepen, 12 maanden voor orthodontie enz. en na ongevallen wordt direct uitgekeerd. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. Na de verplichte wachttijd wordt aan 100% terugbetaald voor mond- en tandonderzoek, opsporingsonderzoek voor parodontale afwijkingen (kaakbot, tandvlees, enz.), tandsteenverwijdering, reiniging, dichten van putjes en groeven en raadplegingen. De curatieve tandverzorging wordt aan 50% of 80% terugbetaald, orthodontie aan 60% en protheses, implantaten, kronen, bruggen en parodontologische ingrepen aan 50%.
DKV biedt individuele tandverzekering aan met de polissen ‘Smile’ en ‘Tandzorg’. Smile hanteert een uitbetaalplafond tot 1.500 euro. Standaard ingrepen zoals gaatjes en barsten dichten, tandsteen verwijderen, controle en foto’s maken zijn direct gedekt. Ook bij deze verzekeraar loopt het terugtrekplafond stapsgewijs op, waarna de volle jaarlijkse 1.500 euro vanaf het 4de jaar wordt vergoed. Er bestaat een wachttijd van 12 maanden voor tandprotheses, bruggen, kronen, implantaten, orthodontische en parodontologische ingrepen. De tussenkomst is gelimiteerd tot max. 1.500 euro voor alle orthodontische en parodontologische behandelingen gedurende de hele looptijd van het contract. Zelfs als er geen tussenkomst van de mutualiteit is, wordt aan 80% vergoed door de verzekeraar.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

DKV’s ‘Plan Tandzorg’ is een tandverzekering met directe tussenkomst aan 80% voor tandzorg, radiografie, tandprotheses, bruggen, kronen en implantaten. De terugtrekking gebeurt stapsgewijs over 4 jaar tot het plafond van 5.243 euro voor terugtrekking. Voor orthodontische behandelingen is een wachttijd van 36 maanden verplicht en voor parodontologie 12 maanden. Vanaf het 4de jaar blijft de volle jaarlijkse teruggave geldig voor alle behandelingen voor de gehele periode waarover het contract loopt. Ook als er geen tussenkomst van de mutualiteit is, wordt aan 80% vergoed door de verzekeraar. Deze polis is uitstekend voor mensen die veel werk gaan krijgen aan bijvoorbeeld het rechtzetten van tanden of andere orthodontische ingrepen. Er is weliswaar een langere wachttijd, maar hier in België geeft deze tandverzekering jou een topdekking voor je tandartskosten. Je portemonnee geraakt dus niet leeg, en dat is mooi meegenomen eens je weg bent naar die oogverblindende lach.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.