Vraag nu een tandverzekering aan bij OZ, en bespaar!

Niet iedereen heeft een aanvullende tandverzekering nodig. As je 1 of 2 keer per jaar op controle gaat en zelden wat hebt, is je basisverzekering voldoende. Je betaalt weliswaar remgeld, maar die bedragen zijn niet hoog voor controles, een gaatje vullen of tandsteen verwijderen. Anders wordt het als je een minder sterk gebit hebt en regelmatig werk moet laten uitvoeren om pijnvrij en probleemloos door het leven te gaan. Je zal ondertussen wellicht gemerkt hebben hoe hoog die facturen kunnen oplopen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Mensen met jonge kinderen kunnen ook problemen tegenkomen. Als kinderen gaan puberen, gebeurt er van alles met hun lichaam. Ook het gebit wordt vaak beïnvloed door de veranderingen en kan schots en scheef komen te staan. Hoewel iedereen min of meer gedekt is door zijn mutualiteit, is de tussenkomst vaak zeer beperkt. Orthodontische ingrepen (beugels, blokjes enz.) zijn niet gedekt door je basisverzekering. Daarom bieden de meeste mutualiteiten losse tandzorgverzekeringen aan en de tandverzekering van OZ (Onafhankelijk Ziekenfonds) is hier een goed voorbeeld van.
OZ zet een tandverzekering op de kaart met Dentalia Plus. Deze uitstekende verzekering is bedoeld voor het hele gezin en berekent betaalbare maandelijkse premies die voor bijna iedereen wel op te brengen zijn: tussen de 3 tot 14 euro per maand, afhankelijk van de leeftijd (let op: als je je vanaf 40 jaar aansluit, ligt de bijdrage wat hoger). Wel moet je aangesloten zijn bij het OZ501 om je via OZ aan te sluiten (is dit niet het geval, dan kan je met je eigen verzekeraar, zoals bijvoorbeeld Partena, checken). In het geval dat je op een goed moment wilt uitstappen wordt een opzegtermijn van 1 maand gerekend.
Voor standaard ingrepen, zoals mondonderzoek, verwijdering van tandsteen, verzegeling van groeven en putjes, raadplegingen, supplementen voor dringende raadplegingen in de avonduren, het weekend en op feestdagen, profylactisch reinigen en bepaling van parodontale index (DPSI-index) wordt 100% vergoed. Voor het trekken van tanden, bewarende verzorging (bv. tandvulling), mondradiologie, kleine mondchirurgie, implantaten, protheses en parodontologie (tandvleesaandoeningen) wordt 80% vergoed op voorwaarde dat je in voorgaande jaar minstens 1 keer naar de tandarts bent geweest en daarvoor een terugbetaling hebt ontvangen. Is dit niet het geval, dan is de teruggave 50%). Ten slotte wordt 60% vergoed voor ingrepen die met orthodontie te maken hebben (het corrigeren van scheefstaande of naar vorenstaande tanden en kaakposities).
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het maximum uitbetaalplafond is 1.250 euro per jaar, na een wachttijd van minimaal 6 maanden. Je kan dit echter pas volledig terugtrekken indien je 3 jaar aangesloten bent geweest. Gedurende het 1ste jaar is het terugtrekplafond 350 euro en tijdens het 2e jaar kan je 605 euro claimen. Het is dus belangrijk om op langere termijn te kijken en niet te wachten totdat je met een probleem zit of je kids ineens blokjes nodig hebben. Het blijft natuurlijk altijd weer een extra maandelijkse uitgave. Maar eens je gezien hebt hoe duur de tandarts kan zijn, kan het voor veel rust in je hoofd zorgen, vooral als je jonge kinderen hebt. En die wil je toch een stralende lach meegeven?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.