Zonder zorgen naar de tandarts, met de tandverzekering van Partena!

Je hebt het vast weleens gehad: je bijt ergens op en verstijft van schrik als er iets hards tussen je kiezen voelt knarsen. Meestal gaat het goed, maar niet altijd. Een dergelijk voorval kan ervoor zorgen dat er zomaar een stuk kies afbreekt. Het doet pijn en je moet er onmiddellijk mee naar de tandarts, anders geraak je nog verder van huis. Helaas kan je geen tussenkomst verwachten van je basisverzekering. Die tijd is voorbij eens je 18 jaar bent, en een kroon komt dan niet meer in het lijstje van tussenkomsten voor. Tja…je zal dus zelf moeten betalen; bedragen die fiks kunnen oplopen. Maar met een losse tandverzekering van Partena is een dergelijk leed gelukkig snel geleden.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Verzekeraar Partena biedt een van de scherpst tarieven aan voor het afsluiten van een extra tandartsverzekering. Na drie jaar lidmaatschap ontvang je 1.250 euro per persoon als jaarlijks teruggaveplafond, is er een beperkte wachttijd (6 tot 12 maanden, behalve bij een ongeval: dan mag je direct gaan terugtrekken) en worden de goedkoopste premies gerekend. De aanbieder stelt wel verplicht dat het hele gezin meeverzekerd moet worden indien die nog niet verzekerd zijn. Je kunt tot 64 jaar een verzekering afsluiten bij Partena, en kinderen tot 4 jaar betalen niets. Er zijn verzekeraars die een teruggaveplafond tot 1.500 euro of meer hanteren, maar daar liggen de premies meestal ook beduidend hoger.
De wachttijd is zeer redelijk: vanaf 6 maanden wordt aan 100% terugbetaald voor gewone tandzorg, dus mond- en tandonderzoek, opsporingsonderzoek voor parodontale afwijkingen, reiniging tandsteenverwijdering, dichten van putjes en groeven en raadplegingen. Het terugtrekpercentage voor curatieve tandverzorging (tanden trekken, raadplegingen, kleine mondoperaties, -radiologie, dringende technische verstrekkingen en bewarende verzorging) is 50% of 80%. Dit percentageverschil wordt gehanteerd om je te stimuleren minstens 1 keer per jaar naar de tandarts te gaan. Doe je dit niet, dan daalt het uitbetaalplafond naar 50%, totdat je weer jaarlijks een controle laat uitvoeren. In beide gevallen kunnen de jaarlijkse uitbetaalplafonds niet overschreden worden.
Na 12 maanden premie betalen kan je orthodontische ingrepen, implantaten en prothesen terug claimen. Indien je al eenzelfde soort verzekering had maar overschakelt naar Partena, wordt de wachttijd geschrapt. Orthodontiekosten voor blokjes of beugels is aan 60%. En dit is niet alleen tot tieners beperkt. Wellicht wil je al jaren wat doen aan je scheve tanden. Dentalia Plus geeft jou als volwassene de kans om te kiezen voor orthodontische behandelingen. Prothesen, implantaten en paradontologie (het behandelen van ziekten en aandoeningen van het tandvlees, de ligamenten en tandholtes) worden weer aan 50% of 80% vergoed (zie uitleg hierboven).
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Interessant is dat Partena al gedurende het eerste jaar een terugtrekplafond van 350 euro hanteert. Dit loopt op tot 650 euro gedurende het tweede jaar, om vanaf het derde jaar de volle jaarlijkse 1.250 euro uit te betalen. Er is dus geen reden om slapeloze nachten te hebben als de pareltjes van de kids scheef doorkomen; met een tandverzekering van Partena is dat zo weer recht getrokken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.