6 redenen waarom een extra tandverzekering absoluut de moeite is!

Een gezond en mooi gebit is belangrijk. Maar vaak ben je met andere dingen bezig die tijd en geld kosten, zoals je studie, relatie, gezin, nieuwe baan, auto en ga zo maar door. Wellicht heb je nooit serieus over je gebit nagedacht. Als je jong bent, geeft dit lichaamsdeel meestal vrij weinig problemen, maar dat kan veranderen als je ouder wordt: ook je tanden zijn aan slijtage onderhevig, en een bezoek aan de tandarts kan een dure rit worden als je je tandzorg hebt laten versloffen en er wat mis gaat. Wij hebben 6 redenen op een rij gezet voor jou waarom een extra tandverzekering de moeite waard is, en soms tegen een vergoeding van slechts een paar pinten per maand.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Reden 1: tandproblemen kunnen een directe invloed hebben op je algemene gezondheid. Een sluimerende ontsteking kan bijvoorbeeld de oorzaak zijn van hart- en gewrichtsproblemen. Een goede mondhygiëne is daarom cruciaal om gezond van lijf en leden te blijven. Reden 2: schone en gezonde tanden zijn eenvoudigweg mooier. Tegenwoordig kan dit vooral belangrijk zijn voor bepaalde werkfuncties. Als manager ben je wellicht veel in contact met klanten, en dan is het fijn dat ze niet afgeleid worden door een onverzorgd gebit of jou daarop beoordelen.

Reden 3: als je een extra tandartsverzekering hebt, ben je verplicht om minstens 1 keer per jaar op controle te gaan (wat wordt terugbetaald). Omdat je gedwongen wordt regelmatig je gebit te laten controleren, kunnen veel toekomstige problemen opgevangen worden voordat ze schade aanrichten. Reden 4: het aanpakken van bijvoorbeeld een ontstoken wortel kan hoge rekeningen met zich meebrengen. Met een extra tandverzekering kan je in elk geval een groot deel terug claimen.

Reden 5: je moet je geen zorgen meer maken over de toekomst van je gebit. Wat er ook gebeurt, jij kan iedere nacht op 2 oren slapen zonder de angst dat je je spaarboek moet plunderen. Reden 6: het is nooit te laat om voor je tanden te zorgen. Zelfs als je al een stuk ouder bent, kan je een extra verzekering afsluiten om tandproblemen op te vangen. Je kan bijvoorbeeld eindelijk je tanden rechtzetten door een beugel of blokjes te laten plaatsen. Leeftijd speelt geen rol meer, want het is bijna een trend geworden om op wat oudere leeftijd te laten zien dat tandzorg belangrijk voor je is. Ben je vroeger vaak ziek geweest en moest je veel antibiotica slikken, dan zijn je tanden meestal niet meer mooi wit. Maar ook daar kan je wat aan doen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Er zijn tal van tandverzekeraars waar je een extra tandverzekering kan afsluiten. De truuk is om de meest geschikte te vinden, en dat doe je door de aanbieders te vergelijken. Let daarbij op je (gezins)situatie, eventuele toekomstige ingrepen, het jaarlijks uitbetaalplafond, het uitbetaalpercentage en de wachttijd voordat je kan claimen. De maandelijkse of jaarlijkse premies zijn heel redelijk, maar kunnen flink verschillen onder de verzekeraars. Ga dus aan de slag om die aanbieder te vinden die het beste bij jou past, en meet je een stralende lach aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.