Wat iedereen zou moeten weten over tandverzekeringen!

Heb je wel eens nagedacht over tandverzekeringen? Wellicht vind je dat je al genoeg verzekeringen hebt: autoverzekering, levensverzekering, woonverzekering, reisverzekering, hospitalisatieverzekering…er zijn wellicht één of meer van toepassing. Maar ook je gebit heeft jaarlijks een onderhoudbeurt nodig, net als je auto. Onderhoudsbeurten zijn belangrijk om kosten te besparen op langere termijn. En dat is niet anders voor je tanden.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het zal je maar gebeuren: je loopt op de markt met een sappig groene appel in je hand. Je neemt een hap maar er gaat iets mis; er breekt een stuk van je kies af, dus wat nu? Naar de tandarts. En wel direct! Je kan niet weken of maanden lang doorleven met een gebroken kies. Het kan veel pijn doen en zelfs tot ontstekingen leiden. Om de kies te repareren heb je waarschijnlijk een kroon of brug nodig, afhankelijk of de kies gespaard blijft of eruit moet.
Je mutualiteit springt voor 0% bij, want alleen bepaalde standaard ingrepen worden maar (gedeeltelijk) vergoed. Je kijkt dus al gauw naar kosten die in de honderden euro’s kunnen lopen. En dan hebben we het alleen nog maar over de kroon zelf. Is er serieuze beschadiging van de wortel, dan moet een wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd. Voordat je het weet is je portemonnee leeg en is het voorlopig bye bye voor je vakanties.
Dit soort problemen kunnen voor een paar (en soms maar één) tientjes per maand opgelost worden met tandverzekeringen. Het hoeft niet meer dan een paar pintjes per maand te kosten, ook geen groot offer om te brengen. Heb je een paar kinderen, dan wordt het zeker tijd om een verzekering te overwegen. Eens de tienertijd arriveert, begint er van alles te gebeuren met het lichaam. Ook het gebit kan uit zijn voegen geraken en moet weer recht getrokken worden.
Tandverzekeraars hebben allen hun eigen premies, uitbetaalpercentages, maximum uitbetaalplafonds en wachttijden (de periode waar je premie betaalt maar nog niet kan terugtrekken). Daarom is het belangrijk de aanbieders naast elkaar te leggen en te vergelijken. Wij hebben een aantal verzekeraars op een rij gezet voor jou; zo kan je alvast starten met het maken van een overzicht. Het is wat werk, maar je bespaart jezelf een hoop geld aan het einde van de rit.
Door op de naam van de verzekeraar te klikken kom je op zijn website, waar je de voorwaarden kan vinden. Door dit met diverse aanbieders te doen krijg je een helder beeld van alle tandverzekeringen. Zo kan je die aanbieder vinden die het best bij jouw persoonlijke situatie past en bij wie je de perfecte verzekering kan afsluiten. De verzekeraar kan om een tandartsverklaring vragen of je moet online een vragenlijst invullen. Daarna wordt beoordeeld of je mag instappen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Een beetje gedoe is het wel, maar eens je bent ingestapt kan je nooit meer geweigerd worden. Heb je al een tandartsverzekering maar ben je niet happy, dan is het vrij eenvoudig om over te schakelen naar een andere verzekeraar. Op naar een stralende lach zonder zorgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.