Optimale bescherming: dit is de beste verzekering voor je tanden!

Steeds meer mensen sluiten een losse tandartsverzekering af. Dit kan een verstandig idee zijn, want tandartskosten kunnen huizenhoog oplopen. We hebben een aantal verzekeraars bekeken en vonden dat de beste verzekering voor je tanden bij twee verzekeraars liggen: DKV en Partena, ieder om verschillende redenen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Voor particulieren stelt DKV twee polissen beschikbaar. De DKV ‘Smile’ en ‘Plan Tandzorg’, beiden aan 80% terugbetaling. Het terugtrekplafond verloopt stapsgewijs. Smile dekt na 3 jaar premie je kosten aan het volle jaarlijks plafond van 1.500 euro. De standaard zorg (gaatjes en barsten dichten, tandsteen verwijderen, controle enz.) en radiografie zijn onmiddellijk gedekt. De wachttijd is 12 maanden voor tandprotheses, bruggen, kronen, implantaten, orthodontisch en parodontologische ingrepen. De tussenkomst is gelimiteerd tot max. 1.500 euro voor alle orthodontische en parodontologische behandelingen gedurende de hele looptijd van het contract. Zelfs als er geen tussenkomst van de mutualiteit is, wordt aan 80% vergoed door de verzekeraar; wel moet een wachttijd van 12 maanden in acht genomen worden.

De DKV tandverzekering ‘Plan Tandzorg’ is duurder, maar heeft een hoger teruggaveplafond (5.243 euro). Er is onmiddellijke tussenkomst aan 80% voor zorg, radiografie, tandprotheses, bruggen, kronen en implantaten. De terugtrekking gebeurt de eerste 3 jaar stapsgewijs. In het 4de jaar kan aan het volle jaarlijks plafond van 5.243 euro worden teruggetrokken. Voor orthodontische behandelingen is een wachttijd van 36 maanden voorzien, voor paradontologie 12 maanden. Vanaf het 4de jaar blijft de volle jaarlijkse teruggave geldig voor alle behandelingen voor de gehele periode waarover het contract loopt. Zelfs als er geen tussenkomst van de mutualiteit is, wordt aan 80% vergoed door de verzekeraar. Particulieren hebben met deze polis de beste verzekering voor hun tanden.

Interessant is dat ook een bedrijf zijn werknemers kan verzekeren bij DKV. Plan Z betaalt aan 80% terug voor zorg, radiografie en orthodontische behandelingen, en aan 60% voor tandprotheses, bruggen, kronen en implantaten. Plan AZ dekt daarbij ook ambulante kosten aan 80%. Het gaat dan om dingen als geneesmiddelen, doktersbezoeken en nog meer. Er is een 100% dekking voor brillen, lenzen en alternatieve geneeskunde (homeopathie, acupunctuur, enz.). Ook niet-medische thuiszorg, advies en organisatie van de zorgen komen in aanmerking, gelijk medische kosten rondom hospitalisatie. Maar heb je een gezin, dan biedt Partena de goedkoopste én beste verzekering voor je tanden aan.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Partena biedt na 3 jaar lidmaatschap 1.250 euro per persoon als jaarplafond van teruggave, een beperkte wachttijd (6 voor standaard ingrepen tot 12 maanden voor orthodontie enz.) en de scherpste premie. Een gezin kan veel geld besparen met de polis ‘Dentalia Plus’. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis meeverzekerd en er wordt aan 100% terugbetaald na de verplichte wachttijd voor mond- en tandonderzoek, opsporingsonderzoek voor parodontale afwijkingen (kaakbot, tandvlees, enz.), tandsteenverwijdering, reiniging, dichten van putjes en groeven en raadplegingen. Curatieve tandverzorging wordt aan 50% of 80% terugbetaald, orthodontie aan 60% en protheses, implantaten, kronen, bruggen en parodontologische ingrepen aan 50%. Partena zorgt dat je niet teveel uit de geldbeugel moet halen. Geen grote hap uit je budget, en dat is belangrijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.