De beste tandartsverzekering voor kinderen: hier direct aanvragen!

Een gezonde peutermond is belangrijk, en de allereerste keer met je kind naar de tandarts valt nog alles mee. Het kind weet nog van niets en de basisverzekering dekt de standaard ingrepen, zoals controles, gaatjes dichten, foto’s nemen enz. Als je kind een ingreep heeft ondergaan wordt het anders. Het geluid van de boor klinkt ons allen nog luid in de oren, laat staan voor een kind. Je hebt dus je handen vol aan een tandartsbezoek met kinderen. En als je je ook nog zorgen moet gaan maken over rekeningen voor beugels, blokjes, draadjes en wat al niet meer, dan vergaat jou ook de lust.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Maar geen zorgen, want het is heel eenvoudig om een losse tandartsverzekering voor kinderen af te sluiten. Het probleem met de basisverzekering is dat er maar een gedeeltelijke tussenkomst is. 83% van de tandartsen is niet-geconventioneerd. Dat betekent dat ze hun eigen kosten aanrekenen en niet meedoen aan de bedragen die de overheid rekent. Het verschil in die kosten is dan voor jouw rekening. Met veel zoekwerk kan je wel een geconventioneerde tandarts vinden, maar het kan ver uit jouw buurt zijn. Daarbij zijn orthodontische ingrepen nooit gedekt, en dat is wat het kostenplaatje zo hoog maakt. Want tegenwoordig betaal je al snel 3000 euro voor een beugeltraject.

Zelfs met een losse tandartsverzekering krijg je een orthodontische ingreep nooit volledig vergoed, maar een terugtrekking van 1250 euro per jaar per persoon maakt toch wel een groot verschil voor je portemonnee. Dit soort ingrepen is voor tieners natuurlijk niet leuk, want ze gaan al door zoveel lichamelijke veranderingen heen. Omdat het allemaal met groeischeuten gaat, kan dat een negatief effect hebben op hun gebit. De kaken, gezicht en mond gaan hun definitieve vormen aannemen, vaak met consequenties voor de tanden. Die worden uit hun positie geduwd of komen scheef door. Maar als ouder wil je natuurlijk dat je kind een gezond gebit heeft met een gulle lach. Een tandartsverzekering voor kinderen is het antwoord.

Er zijn bepaalde aanbieders die een tandverzekering voor het hele gezin aanbieden. Als je daar op tijd mee begint, ben je gedekt tegen de tijd dat de beugelperiode van start gaat. Heb je meer dan 2 kinderen, dan is de derde vaak tot 4 jaar gratis meeverzekerd. En waarom zou je zo’n dekking niet als gezin aangaan? Vanaf 18 jaar is er praktisch geen tussenkomst meer, maar je wordt wel steeds ouder. Je wilt niet weten wat een wortelkanaalbehandeling, brug of kroon kost. De verzekeraar Partena biedt een scherp maandpremie aan voor het hele gezin. Wil je slechts voor één kind een verzekering afsluiten, dan zou je bij DKV of het ONVZ kunnen informeren. Bij de laatste twee ligt het terugtrekplafond wel wat lager dan voor Partena.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Met een tandartsverzekering voor kinderen en ouders die tijdig is afgesloten (d.w.z de wachttijd voordat je mag claimen is voorbij), kan het hele gezin met frisse moed in die stoel gaan zitten. Leuk is anders, maar eens je het resultaat ziet, ben je trots op die stralende lach.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.