Een aparte tandartsverzekering afsluiten? Geen probleem!

Je tanden zijn je visitekaartje voor de buitenwereld. Een stralende lach maakt altijd een geweldige indruk, maar belangrijker is dat je tanden verzorgd zijn en niet schots en scheef staan. Voor veel families was het vroeger niet op te brengen om ieder kind een rechtstaand gebit mee te geven. Beugels en blokjes kostten ook voorheen een pak geld. Als je 3, 4 of meer broers en zussen hebt, dan wordt het begrijpelijk dat je pa en ma dit niet konden betalen. Maar ondertussen ben je volwassen en werk je alweer jaren. Met een aparte tandartsverzekering kan je je tanden laten rechtzetten. Maar is een beugel realistisch als je al 30, 40 of 50 jaar bent?
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Er bestaat geen wet die zegt dat je geen beugel mag hebben eens je 18 jaar bent. Kijk eens goed om je heen. Als je erop let, zal je verbaasd staan hoeveel volwassenen een beugel of blokjes hebben. Het is bijna mode om te laten zien dat je goed voor je tanden zorgt. En wellicht is het zelfs mogelijk om jezelf een onzichtbare beugel te laten aanmeten, maar dat is afhankelijk van je tanden. Helaas kan je niet op je basisverzekering rekenen als het om orthodontische ingrepen gaat, zelfs niet als je nog geen 18 jaar bent. Het is dus in ieder geval een goed idee om over een aparte tandartsverzekering na te denken.
Een je volwassen bent, wordt er nog maar weinig vergoed door je mutualiteit. Mondcontrole, gaatjes vullen, barsten repareren en tandsteen verwijderen, maar daarna is de koek wel op. Om je kosten gedeeltelijk terug te claimen, dien je minimaal 1 keer per jaar op controle te gaan. Als je dit niet doet, krijg je het eerstvolgende jaar na een nieuwe controle niets vergoed. Bovendien moet je steeds remgeld betalen én de extra kosten die een niet-geconventioneerde tandarts (dat zijn de meesten) je berekent. Is het dan niet fijn dat je je geen zorgen te moet maken over hoge tandartsrekeningen?
Omdat steeds meer mensen het nut van een aparte tandartsverzekering inzien, zijn er steeds meer verzekeraars op de markt gekomen die tandverzekeringen aanbieden. Net zoals je auto ieder jaar een onderhoudsbeurt krijgt, zou dat niet anders moeten zijn voor je gebit. En het voordeel van een extra verzekering is dat je portemonnee niet meer geplunderd wordt als er dure ingrepen worden gedaan. Door de aanbieders te vergelijken kan je precies zien wie de beste polis aanbiedt en wat de premie daarvoor is. Het is helemaal afhankelijk van wat jij zoekt, dus je kan een aanbieder op maat zoeken.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Door op een naam van een mutualiteit te klikken kom je op de website. Daar staan de polissen helder geëtaleerd, met verschillende gradaties van verzorging. Lees goed de voorwaarden door om te weten waar je staat. Daarna kan je de verzekering direct online aanvragen. Heb je al een tandverzekering die je te duur vindt, dan is het heel eenvoudig om te switchen. In elk geval kan een tandartsverzekering rust geven voor de rest van leven, en dat is een heel ontspannen idee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.