Daarom is een losse tandartsverzekering afsluiten zo’n goed idee!

Iedereen heeft wel eens tandproblemen, daar moet je je niet teveel zorgen over maken. Je bent ook steeds (gedeeltelijk) gedekt door je mutualiteit voor wat standaard ingrepen. België is serieus de strijd aangegaan met de huidige tandproblemen. We hebben nu een van de beste tandverzorgingen in de wereld. Om de mensen te stimuleren goed voor hun gebit te zorgen, heeft de overheid een verplichting gesteld: je moet één keer per jaar op controle bij de tandarts. Doe je dit niet, dan krijg je het eerstvolgende jaar dat je wel gaat geen terugbetaling. Dit wordt het mondzorgtraject genoemd. De overheid betaalt (een deel) van je tandartskosten, maar je moet wel meewerken. Niets mis mee.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Leuk is natuurlijk anders, want wie gaat er nu zingend in die tandartsstoel plaatsnemen? Maar je weet ook wel dat het voor je eigen bestwil is. Een tandarts kijkt of er gaatjes of barsten gedicht moeten worden, of er ontstekingen sluimeren en wat al niet meer. Als er problemen zijn, lost hij die op of hij stuurt je door naar een specialist (orthodontist, parodontoloog of stomatoloog). En die rekeningen kunnen heel hoog oplopen. Je ontvangt weliswaar een standaard dekking vanuit je basisverzekering, maar die is zeker niet voldoende om serieuze ingrepen te dekken. Een losse tandartsverzekering afsluiten kan daarom een goed idee zijn.

Alleen al het idee van een tandartsboor bezorgt ons kippenvel. Maar je hebt geluk dat je niet in de steentijd leeft: de oudste kiezen met boorgaten die gevonden werden (in Pakistan) gaan terug naar die steentijd, en zo geavanceerd was de tandheelkunde toen niet. Tegenwoordig is dat een heel stuk beter, maar het kost ook een pak geld. Een losse tandartsverzekering afsluiten kan dus een goed idee zijn; je gebit blijft in een goede staat en je houdt meer geld in je portemonnee. Voor een zeer redelijk maandbedrag kan jij (en je partner of hele gezin) weer rustig op twee oren slapen.

Ook al ben je geen filmster, dan is het mogelijk toch verstandig om een tandverzekering te hebben. Filmsterren en andere mensen die in de media komen moeten vaak verplicht werk laten uitvoeren aan hun tanden om een stralende lach te offreren. Voor jou is dit wellicht niet zo nodig. Maar als tandproblemen je gezondheid gaan bedreigen, dan is het fijn dat je je geen zorgen moet maken over de rekening. Hier kan je alles ontdekken, want we hebben de meest gezochte aanbieders voor jou getabelleerd. Door de polissen en de premies te vergelijken krijg je een goed idee welke aanbieder jou het best past.

Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Kijk niet alleen naar de premie, maar ook naar welke ingrepen gedekt zijn, hoeveel je kan terug trekken, hoe lang de wachttijd is voordat je kan claimen, enz. Een losse tandartsverzekering afsluiten garandeert zorgenvrije gebitsbehandelingen en meer geld in je zak om leuke dingen te doen. Wacht niet totdat je allerlei problemen krijgt, maar bescherm je tanden voor een minimaal bedrag. Lees de voorwaarden van de diverse aanbieders en maak je keuze, gewoon online. Want je gebit is uiteindelijk een kostbaar bezit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.