Waar kan je een aanvullende tandartsverzekering vergelijken?

Je tanden springen onmiddellijk in het oog. Na je kindertijd krijg je slechts één gebit waar je het de rest van je leven mee moet doen. Een je 18 jaar bent, is er slechts minimale tussenkomst van je mutualiteit. Vanaf dat moment zal je steeds remgeld moeten betalen. Ook zijn de meeste tandartsen niet-geconventioneerd: ze werken niet aan de tarieven van de Belgische conventie en rekenen hogere kosten. Je krijgt dus maar zelden een standaard ingreep terug via je basisverzekering. Tandproblemen is dus niet alleen pijnlijk voor je mond, maar ook voor je portemonnee.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Als je nooit problemen met je gebit hebt, dan is een aanvullende tandverzekering wellicht (nog) niet nodig. Maar de meeste mensen hebben toch wel regelmatig gaatjes en andere problemen, vooral in vergelijking met vroeger. Het heeft te maken met andere voeding, meer chemische toevoegingen aan ons voedsel, een algemeen veranderend milieu en ga zo maar door. Als jij ook tot die meerderheid behoort, dan is het wellicht een goed idee een tandverzekering af te sluiten. Maar hoe moet je nu een aanvullende tandartsverzekering vergelijken? Daarvoor dien je op een aantal zaken te letten.

De ene aanbieder zal bepaalde ingrepen dekken en de ander doet dat niet. Het is dus zaak na te gaan welke ingrepen in aanmerking komen. De meeste tandartsverzekeringen dekken mond- en tandonderzoek, tandsteenverwijdering, paradontaal onderzoek, reiniging van het gebit, het dichten van gaatjes en barsten, orthodontische behandelingen, prothesen, alsook curatieve zorg. Iedere verzekeraars stelt een maximaal jaarplafond in voor het dekken van kosten. Bij de één kan dit 1250 euro zijn, terwijl je bij de ander tot 3000 euro per jaar bent gedekt. Vaak zijn deze plafonds gelinkt aan wachttijden. Iemand die al drie jaar een aanvullende verzekering heeft, zal meer dekking krijgen dan iemand die 6 maanden geleden is ingestapt.

En hoe zit het met een gezin? Is alleen de verzekeringsnemer gedekt of worden ook de partner en kinderen (tot een bepaalde leeftijd) gratis meeverzekerd? Er zijn vele gradaties waar je uit kan kiezen. Meestal wil de verzekeraar een verklaring van de tandarts zien om een idee te krijgen van eventuele toekomstige behandelingen. Of je moet een vragenlijst invullen, zodat de aanbieder op via deze weg de premie kan vaststellen. Hoe dan ook, je moet een aanvullende tandartsverzekering vergelijken door wat tijd te steken in de aanbieders. Door de kleine lettertjes bij de verzekeraars nauwkeurig te lezen, ontdek je wie de beste en goedkoopste tandverzekering aanbiedt. Als je doorklikt naar onze volgende pagina, vind je de meest gekozen tandverzekeringen op een rij.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Door op de naam van de aanbieders te klikken, kom je op hun websites terecht en kan je de voorwaarden doorlezen. Schrijf de kosten, ingrepen, plafonds en wachttijden op een kladje en leg de diverse aanbieders naast elkaar. Op deze manier wordt het overzichtelijk en kan je de verzekering uitkiezen die het beste bij jou past. Nooit meer in de stress schieten over tandartsrekeningen…is dat niet een heerlijk gevoel? Je aanvullende tandartsverzekering vergelijken: bescherm die stalende lach en ga direct aan de slag.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.