Op zoek naar de beste tandartsverzekering? Vergelijk de markt!

De Fransman Mouton bracht in 1748 de eerste gouden kroon aan. Wel adviseerde hij porselein te gebruiken, omdat dit mooier staat. En hoewel de eerste moderne tandenborstel in 1780 al op de markt kwam, hebben we nogal eens de neiging om die poetsbeurt over te slaan, vooral als we laat uit het café komen. Wist je dat tandheelkunde nog veel verder teruggaat in de tijd? In Pakistan werden elf geboorde kiezen uit de steentijd gevonden. De conclusie is dat daarvoor een zogenaamde boogboor met een stenen punt werd gebruikt. Het was eigenlijk zo anders niet als tegenwoordig, hoewel het nu allicht een stuk geciviliseerder gaat. We worden gelukkig niet meer in de houtgreep genomen door de barbier of algemeen arts om een tand of kies te laten trekken met een nijptang.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het verschil zit hem ook in de kosten. Waar je vele eeuwen geleden nog voor een klein muntstuk (of een zakje tarwe) pijnvrij kon geraken, is dit nu niet meer het geval. De tandverzorging is met rasse sprongen gevorderd, maar bijgevolg ook de kosten. Een tandarts moet jarenlang studeren om zich tandheelkundig te wanen, en moet investeren in dure apparatuur. In België ben je verplicht een basisverzekering te hebben, en tandverzorging is voor een (klein) deel inbegrepen. Maar eens je 18 jaar bent, is die teruggave nog maar minimaal, en nooit 100%. Nu heb je wellicht niet vaak problemen, maar die kunnen wel komen. Bovendien kan een ongeluk in een heel klein hoekje zitten.
Daarom kan het een goed idee zijn om een tandverzekering af te sluiten. Steeds meer mensen doen dit, want het is niet heel duur. Maar waar vind je nu de beste tandartsverzekering?

Omdat het aantal tandverzekeringen sterk toeneemt, wordt ook het aanbod van verzekeraars steeds groter. En dit is perfect om de beste tandartsverzekering te vinden. Want er er zijn nogal wat verschillen tussen de aanbieders. De een berekent lagere maandlasten, maar verzekert minder ingrepen of aan een lager percentage. De ander heeft een hoger jaarplafond maar een langere wachttijd totdat je mag claimen. Nuttig zijn ze allemaal wel. Ook je tanden zullen over de jaren verouderen, en dan wordt een ingreep waarschijnlijker. Een afgebroken kies die een kroon nodig heeft, een wortelkanaalbehandeling of een operatie voor die wijsheidskies die scheef doorkomt…het kan enorm in de papieren lopen.

Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

We zijn hier niet om je bang te maken, maar een tandkliniek binnenlopen is het laatste waar je zin in hebt. Helaas is het soms noodzakelijk en dan wordt het ongemak toch een stuk verzacht als je de hoge rekeningen voor het grootste deel terugkrijgt. De beste tandartsverzekering vind je door naar de websites van de aanbieders te gaan en ze te vergelijken. We hebben alvast een aantal aanbieders op een rij gezet voor jou. Zo kan je heel eenvoudig een gratis offerte aanvragen. Lees de voorwaarden goed door om te weten welke verzekeraar het best bij jou past. Eens gevonden, kan je de verzekering heel simpel online aanvragen. Zo moet je je geen zorgen meer maken over je gulle lach. Makkelijk toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.