Bespaar veel geld met een aanvullende verzekering voor de tandarts!

Tandverzorging kan een flink pak geld kosten. Dat komt door de tarieven die tandartsen berekenen. Ze moeten immers investeren in de aankoop van dure apparatuur. En ook de erelonen kunnen hoog zijn. Zolang je één keer per jaar op controle gaat, is er een beperkte tussenkomst van je mutualiteit (je moet wel altijd remgeld betalen, behalve als je nog geen 18 jaar bent). Dit zogenaamde mondtraject is ingesteld door de Belgische regering om mensen te stimuleren goed voor hun tanden te zorgen. Ook al heb je geen pijn of gaatjes, regelmatig tandsteen verwijderen kan eventuele ontstekingen verminderen. Je laat je auto toch ook regelmatig controleren, dus waarom dan niet je gebit? Poets dus goed en ga jaarlijks op controle, want dat kan veel ellende voorkomen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je hebt natuurlijk niet alles controle daarmee. Als je thuis een tiener hebt, dan kan je ondanks de basisverzekering toch flink in de buidel moeten tasten. Blokjes en beugels zijn namelijk niet gedekt, en dan is het heel fijn om een aanvullende verzekering voor de tandarts te hebben; dergelijke kosten kunnen in de duizenden euro’s lopen. Ook als volwassen bent, kan je voor een beugel of blokjes kiezen. Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, en waarom ook niet? Het is nooit te laat om je tanden in het gareel te krijgen. Of wellicht komt die wijsheidskies pas door als je de dertig al ruim gepasseerd bent. Dit kan veel last veroorzaken: het is pijnlijk omdat het tandvlees niet meer soepel is, en vaak kantelt de kies en komt hij scheef door. Meestal moet de kies operatief verwijderd worden.
Met een aanvullende verzekering voor de tandarts moet je je geen zorgen meer maken over de hoge kosten van dit soort ingrepen. De maandelijkse bijdrage is meestal krap vier pintjes, dus het is voor de meeste mensen heus wel te doen. In onze tabel kan je diverse verzekeraars vinden. Er is voor ieder wat wils. Veel verzekeraars hebben bijvoorbeeld ook gezinspolissen. Zo ben je zeker dat ieder lid van je gezin gedekt is. Kinderen onder de 4 jaar zijn meestal gratis, een derde kind wordt doorgaans gratis meeverzekerd. Het is belangrijk dat je de aanbieders vergelijkt. Lees dus goed de voorwaarden door en bekijk wat voor de meest relevante ingrepen kunnen zijn.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Let ook op de wachttijd. Bij de één kan je gelijk terugclaimen en bij de andere kan dat vanaf 6 of 12 maanden. De ene aanbieders kan een hoger terugbetaalplafond hebben dan de ander, en ook de ingrepen kunnen verschillen. Kijk dus niet alleen naar je maandelijkse bijdrage, maar zoek ook uit wat je wel of niet terugkrijgt. Om een aanvullende verzekering voor de tandarts te vinden moet je wat tijd steken in de verzekeraars. En dat doe je door alle plus- en minpunten naast elkaar te leggen, zodat je een goed overzicht hebt. Eens je de juiste hebt gevonden, kom je niet meer voor verrassingen te staan na een bezoekje aan je tandarts. Je kan dan met een gerust hart je lach laten stralen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.