Vanaf wanneer is een extra tandartsverzekering nuttig?

We sluiten verzekeringen af voor van alles; woning, auto, leven, kinderen…Maar heb je wel eens nagedacht over een verzekering voor je tanden? Een mooi gebit is heel belangrijk, en het moet een levenlang mee. Tanden worden aangetast door slijtage, door zuren in frisdranken, door suiker in voedingsmiddelen en ga zo maar door. Eens je 18 jaar bent, is je tanddekking via je basisverzekering minimaal; en je betaalt altijd remgeld. Met een extra tandverzekering moet je je nooit meer zorgen maken over hoge tandartskosten. Want voor een krap maandelijks bedrag is die stralende lach beschermd.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wellicht heb je maar zelden narigheid met je gebit. En als je daarnaast een goede baan hebt of geld op je spaarboekje, dan kan je die tandartskosten mogelijk zonder problemen betalen. Maar voor de meeste mensen is dit helaas niet zo. En wie wil nu zijn spaargeld uitgeven aan de tandarts? Met dat geld kan je betere dingen doen. Het is waar dat iemand die zelden tandproblemen kent, weinig haast zal maken met een extra tandartsverzekering. Maar ook die persoon heeft thuis geen glazen bol om in de toekomst te kijken. Je tanden verouderen en een ongelukje zit in een klein hoekje.
Het kan zomaar gebeuren: een ongeval, een knie in je gezicht tijdens een voetbalwedstrijd, verkeerd in je appel bijten, je bierflesje dat tegen je tanden slaan en nog meer. Of een wortelontsteking die een wortelkanaalbehandeling nodig heeft en een kroon. Soms is een tand of kies niet meer te redden en moet hij eruit. Dan heb je ook nog eens een implantaat nodig. Je kijkt toch al gauw tegen kosten aan die in de duizenden euro’s lopen. Ben je dan niet blij als je een extra tandartsverzekering hebt afgesloten ter waarde van 3 pintjes per maand? Betaal je de verzekering voor een jaar, dan is het meestal nog goedkoper.
Hoewel de overheid een behoorlijk aantal zaken vergoedt voor kinderen en jongeren, verandert dit eens je volwassen bent. Dan worden alleen nog wat de standaard ingrepen gedeeltelijk vergoed, zoals controles, gaatjes vullen en tandsteen verwijderen. Je moet dan ook voor iedere ingreep remgeld gaan betalen. Daarom is het een goed idee om een extra tandartsverzekering¬¬¬ af te sluiten zodra je volwassen bent. Als de aanbieder al van tevoren hoge kosten ziet aankomen, kan je geweigerd worden. Als je je op tijd verzekert, ben je voorgoed binnen, onafhankelijk van wat je nodig hebt.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wacht dus niet totdat je problemen gaat hebben. In onze tabel kan je diverse aanbieders zien. Door op de namen te klikken, kom je op de websites en kan je zien wie wat en voor hoeveel verzekert. Door de aanbieders te vergelijken kan jij een verzekering vinden die het beste bij jouw gebit past. Het is een uurtje werkt, maar dan kan je met een gerust hart in die stoel gaan zitten en de tandarts zijn werk laten doen. Leuk is dat nooit, maar je voelt je wel een stuk onbezorgder met een tandzekering op zak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.