Waarom heb je een verzekering nodig als je vaak naar de tandarts gaat?

Als we het over de tandarts gaan hebben, breekt bij velen het angstzweet al uit. Totdat je 18 jaar bent is alles koek en ei met de zorg. Je krijgt je natje en droogje van je ouders en bent via hun basisverzekering gedekt voor ziektekosten. Zelfs aan de tandarts is gedacht, althans gedeeltelijk. Je moet wel verplicht 1 keer per jaar op controle, anders moet je remgeld betalen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen. Dat zou kunnen maar misschien ook niet.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Voor kinderen zijn de meeste ingrepen gedekt, maar daar hoort orthodontie (beugels, blokjes, enz.) niet bij. Ook eventuele verschillen tussen wat de tandarts jou berekent en de maximale tarieven volgens het tarievenakkoord worden niet vergoed. De meeste tandartsen zijn niet- geconventioneerd; ze zijn vrij om eender welk tarief te berekenen. Het verschil moet dus door jezelf gedragen worden. Voor gezinnen is het daarom belangrijk na te denken over een verzekering voor de tandarts. Als je drie tieners in huis hebt die alle drie blokjes nodig hebben, dan kan je je jaarlijkse vakanties voorlopig vergeten. Dit soort kosten loopt in de duizenden euro’s.
Eens de kaarsjes voor je 18de verjaardag uit zijn, wordt er niet veel meer vergoed. Een controle hier, een tandsteenje daar… Je moet steeds remgeld betalen en de tussenkomst is maar gedeeltelijk. Het probleem met ouder worden is dat ook je gebit mee verjaard. En wat dacht je van wijsheidskiezen? Juist als we ouder worden, komen die ook nog eens een keer door – en met nakende pijn. Je tandvlees is niet meer zo soepel als toen je nog een kind was, en voor veel mensen is het een gruwel. Dan is een verzekering een uitkomst voor je bezoek aan de tandarts.
Vaak komt een wijsheidskies scheef of gedeeltelijk door. Dan zit je wel tegen een serieuze operatie aan te kijken. Enig idee hoe duur dat is? Dat wil je niet weten. Deze scenario’s doen wellicht je haren rechtovereind staan, maar je moet het beestje wel bij zijn naam roepen. Voor een goed tientje per maand (een tientje!) verdwijnt al die angst. Het is geheel onnodig om je te laten verrassen door allerlei horror en diep in je buidel moeten tasten om de kosten te dekken. Laat dat maar aan een verzekeraar over. En er is keus genoeg, vooral nu steeds meer mensen een tandverzekering afsluiten.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Iedere verzekeraar heeft zijn eigen type polissen, premies, betaalplafonds, betaalpercentages en wachttijden. Daarom is het belangrijk de verzekeringen te vergelijken. Kijk niet alleen naar de maandelijkse/jaarlijkse premie. Voor een paar euro meer ben wellicht veel beter af bij een aanbieder die beter bij jou past. Een passende verzekering voor de tandarts vind je door naar de websites van de aanbieders te surfen en de voorwaarden goed door te lezen. Schrijf de belangrijke punten op een papier en leg ze naast elkaar. Binnen korte tijd kan jij zien wie voor jou de meeste waarde heeft. Nooit meer stressen over tandartskosten. Heerlijk toch?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.