Een tandartsverzekering afsluiten? Geen probleem!

Je gebit is een kostbaar bezit. Zonder tanden kan je je voedsel niet kauwen en is praten moeilijk. En dan hebben we het nog niet eens over het uiterlijke aspect: een schoon gebit oogt positief en speelt een belangrijke rol bij eerste ontmoetingen. Het is je visitekaartje en daar moet je zorg voor dragen. Twee keer per dag poetsen, liefst daarna flossen en ook regelmatig de tandarts bezoeken horen daarbij. Je tandarts checkt hoe het staat met je gebit en wat er eventueel moet gebeuren. De overheid zorgt weliswaar voor een basisdekking van je tandzorg, maar dat is niet voldoende als het om ingewikkelde behandelingen gaat.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Op een dag zal er toch wel eens wat zijn, want we worden ouder en daar hoort een zekere aftakeling van ons lichaam bij. Ook ben je wat je gebit betreft vaak afhankelijk van je voorouders: vaak zien we dat een zwak gebit in de genen zit. Zelfs als je goed voor je tanden zorgt, ontkom je niet aan bepaalde invloeden van buitenaf. Frisdranken of vruchtensappen bevatten zuren die je glazuur kunnen aantasten, net als medicijngebruik; hierdoor onstaan sneller gaatjes. Of wellicht ben je een belangrijke wedstrijd aan het voetballen krijg je ineens een knie in je gezicht; dan kan er zomaar een hoekje van een tand afbreken. Wees dan maar liever gedekt, want een ongeluk zit in een klein hoekje.
Een tandartsverzekering afsluiten is een goed idee om te voorkomen dat je diep in de buidel moet tasten. Want de prijzen van dergelijke ingrepen kunnen hoog uitvallen. Zelfs als de jaarlijkse controle door de basisverzekering gedekt is, kan het zomaar zijn dat er een complicatie is waardoor je een extra afspraak moet maken. Wellicht moet je langs de orthodontist of heb je een operatie nodig. Die kosten worden niet meer vergoedt, dus je dan wil je wel goed verzekerd zijn. Het is belangrijk dat je niet wacht totdat je veel ouder bent. Het is veel goedkoper om op jongere leeftijd in te stappen, aangezien jongeren minder gebitsproblemen kennen. Een tandartsverzekering afsluiten op latere leeftijd kan betekenen dat bepaalde tanden die al beschadigd zijn, worden uitgesloten, of dat je zelfs volledig geweigerd wordt.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je kan een tandartsverzekering afsluiten bij diverse aanbieders. Voordat je de eerste de beste kiest, is het belangrijk de aanbieders op een rijtje te zitten. Er kunnen namelijk behoorlijke verschillen zijn in de kosten en voorwaarden. Op die manier kan je heel gemakkelijk een vergelijking doen en zien wie de beste aanbieder is, specifiek voor jouw gebit. Reken dus niet enkel op je ziekenfonds. Hoewel ze in een basisdekking voorzien wordt vaak maar de helft van de kosten vergoedt. Dit is omdat tandartsen boven het wettelijke maximum van tandartsvergoedingen werken. Tandzorg vergt hoge technologische kennis en daar moet voor betaald worden. Dan is het toch fijn als je goed gedekt bent en je je spaarboek niet moet plunderen om die afgebroken tand te herstellen. Door de aanbieders te vergelijken en de juiste keuze te maken, ben je in elk geval verzekerd van een mooie lach en een volle portefeuille.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.