Ontdek de beste tandverzekering van het moment! Actuele info en tips!

Tanden en kiezen zijn één van onze gevoeligste lichaamsdelen. Je wilt niet weten hoeveel pijn een ontsteking of afgebroken kies kan veroorzaken. Als je onder de 18 jaar bent, ben je automatisch verzekerd via de basiszorgverzekering van een ouder – gedeeltelijk althans. Je moet 1 keer per jaar op controle, anders betaal remgeld . Ook het tariefverschil is voor jouw rekening als je tandards niet-geconventioneed is; die tarieven liggen boven de maximaal afgesproken tarieven van de overheid. De meeste tandartsen berekenen hogere tarieven vanwege investeringen in moderne apparatuur en erelonen. Bbeugels en blokjes worden niet vergoed.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Eens je volwassen bent, moet je bijna alle tandartskosten zelf betalen. En dat kan flink oplopen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Voor elke ingreep betaal je remgeld. Een aanvullende verzekering voor mondzorg kan dan uitkomst bieden, maar waar vind je de beste tandverzekering? Dit is sterk afhankelijk van jouw gebit en wat je in de toekomst wellicht te wachten staat. Een ding is zeker: de maandelijkse premie is vrij laag – en als per jaar betaald is het nog goedkoper– en moet niet meer kosten dan 3 of 4 pintjes. Er zijn een aantal mutualiteiten en particuliere tandverzekeraars die tandzorgverzekeringen aanbieden aan scherpe prijzen en voorwaarden. De verschillen zitten hem in de premies, de voorwaarden, de wachttijd en het vergoedingsplafond.

Partena, DKV, ONVZ zorgverzekeraar – allemaal mutualiteiten die interessante polissen aanbieden, soms voor minder dan 10 euro per maand. De polissen zijn onderverdeeld in groepen. Je kan dus zelf beslissen welke dekking je zoekt en wat je daarvoor moet betalen. Dit kunnen dekkingen zijn aan 75% tot maximaal 250 euro tot 100% teruggave tot 5.000 euro. Ongevallendekking is doorgaans ook inbegrepen. De één biedt de beste tandverzekering voor het gezin, bij de ander is er geen wachttijd en bij weer een ander moet geen vragenlijst invullen. Het is dus zaak dat je de voorwaarden doorleest en de verzekering kiest die jou best past.

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het kiezen van de beste tandverzekering. De premie is van belang, maar niet het belangrijkste. Waar het vooral om gaat is welke ingrepen verzekerd zijn en hoeveel je jaarlijks terugontvangt. Daarnaast is de wachttijd ook niet onbelangrijk: bij vele ziekenfondsen of particuliere aanbieders wordt een wachttijd ingesteld. Dit betekent dat je je je premies voor een bepaalde periode betaald moet hebben vooraleer je kan claimen. Bij de meeste verzekeraars ligt die periode tussen de 6 maanden en een jaar. Maar er zijn er ook waar geen wachttijd wordt ingesteld. Bijgevolg is wel dat de premies beduidend hoger kunnen zijn.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het is dus wikken en wegen om te zien wat jou het beste uitkomt. Hoe jonger je instapt, hoe lager je premie. Bedenk ook dat je niet vanzelfsprekend geaccepteerd wordt. Als je een lange geschiedenis van grote problemen hebt, dan kan het moeilijk worden. Daarom is het beter niet te wachten tot er allerlei ingrepen moeten uitgevoerd worden, want binnen is binnen! Gewapend met deze informatie moet jij in elk geval je tanden niet meer stukbijten op je mondzorg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.