Let voor de beste tandartsverzekering op deze zaken!

tandverzering

De kosten van een bezoek aan de tandarts liegen er bepaald niet om. Een mooie glimlach in combinatie met een goed gebit kan een fiks pak geld kosten. Eens je melktanden zijn meegenomen door de tandenfee, moet je de rest van je leven doorkomen met één gebit. Wat kan je doen om aan tandzorgkosten tegemoet te komen en hoe belangrijk is een tandverzekering? Dit is afhankelijk van je gebit. Heb je vaak gaatjes of andere problemen? Dan kan een tandverzekering uitkomst brengen. Gelukkig zijn er een behoorlijk aantal verzekeraars die tandverzekeringen aanbieden. Maar waar moet je op letten om de beste tandartsverzekering te vinden?
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Iedere Belg is verplicht een ziekteverzekering af te sluiten. Je mag zelf kiezen bij welk ziekenfonds je dit doet, maar deze basisdekking dekt niet alle behandelingen of voorziet slechts een beperkte tussenkomst. Daarnaast werken veel tandartsen niet aan de wettelijke minimum tarieven, maar berekenen hogere kosten. Via de basisverzekering ontvang je dus niet het gehele betaalde bedrag bij de tandarts terug. Er wordt altijd remgeld gevraagd – een bedrag dat je steeds zelf moet betalen voor een ingreep – en dan kunnen behandelingen zoals kronen, bruggen, implantaten, kunstgebitten en ga zo maar door, heel snel heel duur worden.
De truuk om de beste tandartsverzekering te vinden is een middenweg tussen je premie, de dekking en wat je jaarlijks terugkrijgt. En dat is helemaal afhankelijk van je eigen gebit. Wellicht ligt de premie bij de ene aanbieder een paar tientjes hoger dan bij de andere, maar dan ben je waarschijnlijk ook beter gedekt. Als je tandartsverzekeringen gaat vergelijken, let dan vooral op drie dingen: het jaarlijks plafond, de gedekte tandheelkundige ingrepen en de wachtperiode (de periode van het moment van afsluiten van je verzekering tot je recht op teruggave van tandartskosten).
Het jaarlijks plafond is het maximum bedrag aan teruggave dat je kan verwachten voor behandelingen bij de tandarts. Meestal zijn mond- en tandonderzoek, paradontaal onderzoek, tandsteenverwijdering, profylactische reiniging en dichting van barsten en gaatjes volledig gedekt. Maar orthodontische behandelingen, prothesen en curatieve zorg kunnen bijvoorbeeld maar een dekkingspercentage van 60 à 80% hebben. Eender kan het jaarlijks plafond van de ingrepen verschillen. Voor het eerste jaar na de wachtperiode kan het plafond bijvoorbeeld 1500 euro zijn, tijdens het tweede jaar 2000 euro en vanaf het derde jaar 2500 euro. Ook de wachtperiode kan verschillen van de ene naar de andere aanbieder.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het is belangrijk om je gebit goed te verzorgen, want een aantrekkelijke lach is een van de meest in het oogspringende punten aan je gezicht. Om de beste tandartsverzekering te vinden zal je wat werk moeten doen door de aanbieders te vergelijken. Lees bij elke aanbieder de voorwaarden door om zekerheid te hebben over de dekking van je verzekering, en maak een weloverwogen beslissing. Het zal wat tijd in beslag nemen, maar dat is niet anders. In elk geval kan je daarna met een gerust hart op twee oren slapen en hoef je je geen zorgen te maken over je tanden of je portefeuille. Dus dat is mooi twee vliegen in één klap.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.