Een losse tandartsverzekering kan goedkoper zijn! Ontdek hier waarom!

tandverzekering

Het is weer tijd voor een lekkere groene appel. Zo één waar je je tanden inzet en het sap langs je kin loopt. Maar dan gaat het mis. Je voelt je tand afbreken, een voortand nog wel. Je maakt direct een afspraak met de tandkliniek, en voor de rest van de dag doe je je mond niet meer open. Eens bij de tandarts krijg je slecht nieuws: er zal een kroon geplaatst moeten worden om weer met goed fatsoen voor de dag te komen. Want met een beschadigde tand je klanten toelachen is geen optie. Dat zal een pak geld gaan kosten. Of toch niet?
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je basisverzekering is heel minimaal eens je volwassen bent. Er wordt altijd remgeld gerekend en je krijgt maar een beperkte tussenkomst. Een losse tandartsverzekering kan je helemaal uit de brand helpen, want een ongelukje is snel gebeurd. Het kan van alles zijn: iemand geeft je per ongeluk een knie in het gezicht tijdens het sporten, je pintje slaat tegen je voortanden, een steentje in je salade, te veel om te noemen. Als je een goed gevulde portefeuille hebt, is er niets aan de hand. Maar voor de meeste mensen is dat niet zo, en dan is het een hele rust als je je geen zorgen moet maken om je gebit.
Los van ongelukjes is het in ieder geval slim om 2 keer per jaar op controle te gaan. Met een losse tandartsverzekering worden die 100% vergoed. Het gaat niet alleen om een mooi gebit, maar ook om het opsporen van eventuele ontstekingen. Die kunnen namelijk heel wat schade aanrichten aan het tandvlees, of je zelfs een tand of kies kosten. Om die te vervangen kijk je al snel naar bedragen van tegen de 2000 euro. Auw…niet alleen voor je gebit maar ook je portefeuille! Iedere tandverzekeraar heeft gradaties in zijn polissen: Je kan de verzekering helemaal op maat aanpassen. Het is van jezelf afhankelijk waarvoor je kiest.
Veel mutualiteiten bieden naast de basisverzekering ook een losse tandartsverzekering aan. Ga die eens naast elkaar leggen en vergelijken. Let op de premie, op wat verzekerd is, het jaarplafond van teruggave en de wachttijd voordat je kan claimen. Probeer dus de gulden middenweg te vinden tussen je premie en de zorg. Op de websites van de aanbieders kan je ook aangeven tot welk bedrag je je wilt laten verzekeren. Om de verzekering af te sluiten dien je een verklaring van de tandarts mee te nemen. Daarin staat hoe je gebit eraan toe is en wat voor behandelingen mogelijk in het verschiet liggen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Meestal moet je ook een vragenlijst invullen; samen met de tandartsverklaring wordt dan beoordeeld of je de verzekering mag afsluiten. Het kan dus ook geweigerd worden. Om die reden is het een goed idee om niet te wachten tot je serieuze problemen hebt. Eens je verzekerd bent, mag je niet meer geweigerd worden. We hebben alvast een aantal tandartsverzekeringen op een rij gezet voor jou. Wacht dus niet langer en start je zoektocht hier!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.