De aanvullende tandartsverzekering: weg met de tandenfee!

tandverzekering

Melktandjes maken plaats voor nieuwe tanden, en daar kan je geld voor vangen. Je mag het tandje onder je kussen leggen en voilà…een euro (of twee) voor je spaarvarken. Als kind is het allemaal nog wel leuk en spannend, maar dat verandert als je ouder wordt: spannend blijft het, maar leuk is anders. Een kind is nog redelijk goed verzekerd via de basisverzekering van zijn ouders. Tandzorg voor kinderen die volledig wordt terugbetaald is mondonderzoek, tandsteen verwijderen, tanden vullen of herstellen, tandzenuwen behandelen en tanden trekken. Althans, als de tandarts zich houdt aan de officiële wettelijke tarieven. Gaat hij daar overheen, dan moet je je portefeuille trekken. Voor beugels en blokjes is er maar een zéér beperkte tussenkomst en kronen, brugwerk en implantaten worden bijna nooit vergoed.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Eens volwassen, krijgt de gemiddelde Belg niet veel meer vergoed, althans niet voordat hij al zijn tanden en kiezen kwijt is, of worstelt met aangeboren problemen. Een aanvullende tandartsverzekering is dus vooral belangrijk tussen de 18 en 55 jaar. En dat zijn nou net de jaren waar een schoon gebit zo belangrijk is. Misschien verdien je genoeg om de ingrepen zelf te betalen, maar de meeste mensen hebben die luxe niet. Iedere dag word je weer een stukje ouder en hoe vervelend het ook klinkt, de aftakeling start al vanaf 21 jaar. Een tandverzekering is dan wel zo geruststellend, ook al heb je vandaag nog geen problemen. Je beschermt dus niet alleen je tanden, maar ook je portefeuille. Net zo belangrijk, toch?
De basis voor een gezond gebit wordt al in de kinderjaren gelegd. Die tandenfee is natuurlijk mooi meegenomen, maar het duurt niet lang voordat er met een groter bijltje gehakt moet worden (dit bedoelen we niet letterlijk). Leg die kosten maar eens uit aan je weerspannige tiener, die het nut van een verzekering nog niet kan inzien. Maar daar komt hij op een later tijdstip wel achter. Tandpijn trekt door je hele kop en dan is het fijn als een aanvullende tandverzekering uitkomst kan bieden. Maar welke moet je kiezen? Dat is een kwestie van vergelijken. Leg de verzekeraars naast elkaar en maak een overzicht van wie wat dekt. Kijk ook naar de wachttijden en controleer de voorwaarden. Met een beetje speurwerk kom je er al snel achter wie de beste tarieven biedt.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Een aanvullende tandartsverzekering op maat vind je dus door de verschillende polissen te vergelijken. Heb je vragen, stel die dan of vraag of ze bij jou thuis te komen om het duidelijk uit te leggen. Iedere verzekeraar is daartoe bereid, en je krijgt zo een helder beeld van de best passende tandverzekering. Je kunt vaak tot 1200 euro terugkrijgen voor een ingreep; een dergelijk bedrag kan je wel beter gebruiken. Wacht dus niet langer en zoek op welke mutualiteit de beste voorwaarden aanbiedt. Een gezond en schoon gebit is van belang in het leven, voor je werk en voor je algehele gezondheid. Voor een paar honderd euro per jaar kan jij weer onbezorgd door het leven, met een stralende lach op je gezicht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.