Onmiddelijk je tandartsverzekering vergelijken: schakel om en bespaar!

tandverzekering

Wordt het niet tijd om te beginnen nadenken over een goedkope(re) tandverzekering? Ben je tussen de 18 en 55 jaar, dan is er geen tussenkomst meer van je ziekenfonds. Heb je kinderen onder de 18 jaar, dan wordt de basistandzorg (mondonderzoek, tandsteen verwijderen, tanden vullen of herstellen, tandzenuwen behandelen en tanden trekken) volledig terugbetaald, vermits de tandarts zich aan de officieel afgesproken tarieven houdt (wat niet verplicht en zelden het geval is). Beugels en andere orthodontische zorg wordt meestal maar voor de helft vergoed. Zelfs als je al een tandverzekering hebt voor jezelf of het hele gezin, dan kan het wellicht toch een stuk goedkoper.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Hoewel het in België nog een beetje onder de radar ligt, zien steeds meer mensen de voordelen van een tandverzekering. Bijgevolg zijn er steeds meer mutualiteiten die deze verzekeringen aanbieden, en dit zorgt voor een gezonde concurrentie. Tussen de aanbieders zijn er vaak serieuze verschillen in de premies, jaarlijkse teruggave, wat gedekt is en de wachttijd. Om de beste aanbieder te vinden kan je je tandartsverzekering vergelijken. Je doet dit door gratis offertes aan te vragen. Zo krijg je een helder beeld van elke aanbieder en kies je diegene die het best bij jouw portemonnee past. We hebben alvast een aantal verzekeraars op een rijtje gezet voor jou.
Stel je zoekt een tandverzekering voor het hele gezin. De kids kunnen wel eens een pak geld gaan kosten op het vlak van tandverzorging. Het klopt dat (een deel van) de kosten vergoed wordt door de basisverzekering, maar de kosten kunnen hoog oplopen als ze met orthodontische problemen beginnen. Tieners gaan door enorme groeischeuten heen. Dat kan een groot effect hebben op hun gezicht, kaken en mond. Tanden en kiezen kunnen schots en scheef gaan staan. Om dat weer recht te krijgen hebben ze een beugel of blokjes nodig. Wat tegenwoordig ook veel voorkomt is dat er kiezen verwijderd moeten worden omdat de kaken te klein zijn voor het volwassen gebit. Dat zijn ingrepen die enorm veel geld kosten.
De basisverzekering biedt wel wat tussenkomst, maar meestal niet meer dan 50% teruggave. Je tandartsverzekering vergelijken aan diverse aanbieders kan je zo een hoop kosten besparen. Zelfs als je al een verzekering hebt afgesloten, dan kan je gewoon overschakelen. Er zijn zelfs aanbieders die geen wachttijd instellen bij overschakeling, en waar het derde kind zelfs gratis is meeverzekerd. Je wilt toch zeker dat je kind straks bij zijn eerste baan een brede glimlach kan tonen aan de nieuwe baas? En niet alleen het gebit van de kinderen is belangrijk; dat van jou ook!
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Naarmate we ouder worden, zullen er steeds vaker problemen de kop op steken. Een kroon hier, een brug daar, een ontsteking die een langere behandeling nodig heeft…voordat je het weet is je portemonnee leeg. Een tandartsverzekering kan op deze momenten een enorme rust brengen. Wacht dus niet langer. Je tandverzekering vergelijken doe je online. Je kan direct intekenen op de lening en weer met een gerust hart slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.