Op zoek naar een tandartsverzekering? Wij helpen je op weg!

tandverzekering

Er wordt tegenwoordig heel wat geschreven over gezondheid. Gezond eten, meer bewegen, stressvrij werken en ga zo maar door. Waar we minder over lezen is de gezondheid van onze mond. En dat is onlogisch, want uiteindelijk vormt ons lichaam één geheel en is alles met elkaar verbonden. Een gezonde mond is niet alleen schoner, maar cruciaal voor je gezondheid. Het kan zelfs een rol spelen in ziektepreventie. Je mond is de poort naar de rest van je lichaam, dus daar mag je heus wel wat aandacht aan besteden. Omdat het onderhouden van je mond heel prijzig kan zijn, is het wellicht verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten: een tandartsverzekering.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je gewone ziekteverzekering vergoedt niet meer dan de helft van de ‘gewone’ tandproblemen. Denk hierbij aan controles, groeven dichten, tandsteen verwijderen, foto’s laten maken, tanden ontzenuwen, gaatjes vullen, enz. Heb je een wortelkanaalbehandeling nodig, dan wordt dus ongeveer 50% terugbetaald. Maar als er een staartje aan deze behandeling komt, bijvoorbeeld omdat de tand verwijderd moet worden vanwege een infectie, dan is er geen tussenkomst van je ziekteverzekering meer en moet je dit zelf betalen. Ook eventuele implantaten en behandelingen die daarna volgen zijn dan voor jouw rekening. Deze kosten kunnen enorm oplopen, want tandverzorging kost veel geld. Het kan dus een goed idee zijn om jezelf (en je familie) in te dekken tegen dit soort uitgaven door een tandartsverzekering af te sluiten.
Omdat er vorig jaar ongeveer 20% meer tandverzekeringen zijn afgesloten kan je bij steeds meer mutualiteiten terecht. Dit betekent dat er ook meer concurrentie is, en dat is goed voor je portemonnee. De premies kunnen wel iets verschillen, maar belangrijker is om na te gaan wat de voorwaarden en de vergoedingen inhouden. Wij hebben alvast een aantal verzekeringen in een tabel gezet voor jou. Door op de naam te klikken kan je een offerte aanvragen. Door dit een aantal keren te doen krijg je een helder beeld van de verschillende polissen. Verzekeraars zijn ook bereid om bij jou thuis te komen en je haarfijn uit te leggen wat de voordelen van de verzekering zijn. Zo kan je de aanbieders vergelijken en kiezen wie het best bij jou past. De maandelijkse betalingen zijn zeer goed op te brengen, en je voelt het amper in je portemonnee.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Als je 18 jaar bent en nauwelijks vullingen hebt, dan heeft het zo’n haast nog niet. Maar worstel je al van kinds af aan met gebitsproblemen, of begin je langzaam naar de verkeerde kant van de 30 te dobberen, dan moet je daar toch eens serieus over nadenken. Je zou kunnen informeren bij vrienden; er zullen zeker mensen zijn die zijn die onverwacht ook een tandartsverzekering hebben. Zij kunnen je al een stuk wijzer maken en je informatie geven. Hoe eerder je met een tandverzekering start, hoe meer profijt je daarvan trekt. En zeg nou zelf: een goed gebit is tegenwoordig heel belangrijk, en je wilt toch liefst een leven lang die stralende lach op je gezicht hebben? Niet wachten, gewoon doen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.