Het geheim om een goedkope tandverzekering te bekomen!

Iemand tegemoet treden met een lach op je gezicht maakt gelijk een goede indruk. Een lach doet je ogen twinkelen en geeft direct een positieve indruk. Maar dan moeten je tanden er wel verzorgd uitzien. We hebben het niet over een filmsterrengebit, maar gewoon over een schoon gebit. Bepaalde tandingrepen kunnen gedeeltelijk worden vergoed door je ziekteverzekering, maar die dekt niet alle behandelingen of voorziet maar een beperkte tussenkomst. Daarom kan het een goed idee zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten. Die kunnen door zowel particuliere instellingen als onafhankelijke ziekenfondsen en liberale mutualiteiten worden aangeboden.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!
Een voorbeeld: tijdens je (twee)jaarlijkse controle wordt er vastgesteld dat je een wortelkanaalbehandeling nodig hebt. Jouw mutualiteit financiert dit gedeeltelijk (ongeveer 57%), maar wat gebeurt er als je bijvoorbeeld een ontsteking krijgt? Dan moet die tand eruit, en dat mag je zelf betalen. Ook een de eventuele vervanging van die tand (implantaat, brug, kroon) komt uit jouw portemonnee, en voordat je het weet is die leeg. Maar niet als je een aanvullende tandverzekering hebt afgesloten. Je zal remgeld moeten betalen (zoiets als een eigen risico bij autoschade), maar je bespaart honderden euro’s. Het kan zelfs zo zijn dat je het remgeld terugkrijgt!
Er zijn veel verschillende tandverzekeringsmaatschappijen. Om een goedkope tandverzekering op de kop te tikken moet je de aanbieders vergelijken. De meest gepaste verzekeraar is diegene die een premie, vergoedingen en voorwaarden aanbiedt die het best bij jouw budget en omstandigheden passen. Let op: de goedkoopste lening is niet altijd een garantie voor de beste verzekering. Iedere tandverzekeraar heeft zijn eigen voorwaarden, en het ene gebit is het andere niet. De overheid is er nog steeds niet uit hoe het hoofdstuk ‘gebit’ aangepakt moet worden, dus het ziet er naar uit dat een aanvullende verzekering nog lange tijd noodzakelijk zal blijven voor velen..
Vanaf deze pagina kan je doorsurfen naar de diverse tandverzekeraars. Door op een naam te klikken, wordt je doorgestuurd naar de website van de verzekeraar. Maak een overzicht van alle aanbieders door de premies, vergoedingen en voorwaarden naast elkaar te leggen. Zo krijg je een goed beeld van de verschillende mogelijkheden en weet je de juiste eruit te pikken. Misschien heb je op dit moment nog geen problemen met je gebit, maar dat kan wel gaan gebeuren op een goed moment. Het is een natuurlijke ontwikkeling, gelinkt aan het ouder worden. Gelukkig worden we tegelijkertijd ook wijzer, dus dat is mooi meegenomen. Het wordt daarom wellicht tijd om eens met je tandarts te overleggen wat hij zo al ziet aankomen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Gewapend met deze informatie is het internet is een handig middel om alvast wat voorbereidend werk uit te voeren voor het eventueel aanvragen van een tandverzekering. Een gezond gebit hebben is nog niet hetzelfde als houden. Maar daar kan je heel goed tijdig op inspringen door de juiste bescherming te vinden. Gewoon van achter je laptop, met een pintje aan je elleboog en surfen maar. En vanavond niet vergeten te flossen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.