Jouw ideale tandverzekering: dit is het beste aanbod op de markt!

Wat is het toch heerlijk om op een terrasje te zitten als het zonnetje schijnt. Pintje, bakje pinda’s ernaast; zo kan je het voorlopig wel uithouden. Totdat die ene pinda geen pinda blijkt te zijn, maar een verdwaald kiezeltje uit ‘Verweggiestan’. Je voelt het gelijk, een knarsend geluid en een stuk kies komt los in je mond. Het kan iedereen overkomen, dit soort ongelukjes. Het enige wat erop zit, is je tandarts bellen om zo snel mogelijk een afspraak maken. En je voelt het al aankomen: de factuur zal er niet om liegen, want een kroon kost veel geld.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Hoewel je bepaalde behandelingen ook via je basisverzekering kan laten uitvoeren, is de tussenkomst zeer beperkt. Het gaat dan meer over de standaard ingrepen, zoals een gaatje vullen, controle of tandsteen verwijderen. Bovendien zal je altijd ongeveer 20% zelf moeten betalen eens je 18 jaar bent. Niet iedereen vindt het nodig om een extra tandartsverzekering af te sluiten, maar zelfs met een sterk gebit kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. We hebben een aantal verzekeraars onder de loep genomen, zoals DKV, Partena en ONVZ, en vinden dat Partena de beste tandverzekering aanbiedt.
We hebben alle factoren laten meewegen: de maandelijkse bijdrage, de wachttijd, de gedekte ingrepen en het uitbetaalplafond. Over de gehele linie genomen is Dentalia Plus van Partena (en ook via OZ) een uiterst scherp geprijsde polis die een hele reeks dure ingrepen van 50% tot 80% (beugels, blokjes, kronen, bruggen, implantaten en ga zo maar door) vergoed tot maximaal 1.250 euro per persoon per jaar. De wachttijd varieert van 6 tot 12 maanden (deze laatste voor orthodontie en parodontologie), maar voor ongevallen keert de verzekering onmiddellijk uit. De verzekering laat mensen tot 64 jaar aansluiten, een zeer genereuze regel waar ouderen veel baat bij kunnen hebben.
Om het volledige jaarbedrag vergoed te krijgen is er een stappenplan over drie jaar berekend. Het eerste jaar na aansluiting is het jaarplafond 350 euro, het tweede jaar 650 euro en vanaf jaar drie kan het volle bedrag (1.250 euro) worden teruggetrokken. Deze tandverzekering is wat ons betreft de beste op de markt, vooral voor families met kinderen (waarbij het verplicht is het hele gezin te verzekeren). Voor een koppel van rond de 40 jaar met twee opgroeiende tieners zal de maandbijdrage een goede 25 euro bedragen…voor het hele gezin! Hoewel DKV een uitbetaalplafond van 1.500 euro etaleert, ligt de maandelijkse premie beduidend hoger.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Je gebit is je visitekaartje. Een van de eerste dingen die mensen zien aan je gezicht. Daar wil je niet op moeten beknibbelen door te weinig bij de tandarts te komen en een onverzorgde indruk achter te laten. Daarnaast is nu ook de link gelegd tussen gebitsproblemen een andere lichamelijke aandoeningen, zoals hartziektes en diabetes. Met een verzekering moet je je geen zorgen meer maken over het financiële leed dat je wellicht moet lijden voor een gezond gebit, maar kan je weer op twee oren slapen. Kijk hier verder om de beste tandverzekering voor jou aan te vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.