Het geheim om een betrouwbare aanvullende tandverzekering te vinden!

Vroeg of laat krijgen we bijna allemaal wel te maken met implantaten, kronen of bruggen. Veroudering is een normaal proces, en ook je gebit hoort daarbij. Wellicht behoor je tot de minoriteit die nooit veel tandproblemen zal kennen, maar zeker weten doe je het nooit. Tijdens het leven verzwakt je tandvlees en kan zich terugtrekken. Daardoor kunnen je tanden gaan loszitten of zelfs uitvallen. Wellicht ben je nog relatief jong, en het is in elk geval niet iets waar je van wakker moet liggen. Want met een aanvullende tandverzekering ben je gedekt. Je slaap een stuk beter als je je geen zorgen moet maken om de rekeningen die bij dit soort ingrepen horen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Ook een ongelukje is snel genoeg gebeurd. Als tieners aan elkaar gaan trekken en duwen kan het soms mis gaan. Als je kind per ongeluk een knie in het gezicht krijgt, kan er zomaar een stuk van een tand afbreken. Dan is het fijn als je als ouder een tandartsverzekering hebt die zorgt dat alles weer piekfijn in orde komt zonder dat je daarvoor diep in de geldbeugel moeten reiken. Je basisverzekering vangt allicht een aantal mondkosten op, maar zeker niet alles. Over tieners gesproken: wat dacht je van beugels en blokjes die nodig kunnen zijn? En het eventueel verwijderen van kiezen omdat die mond veel te vol staat? Een beugel heeft geen zin als er geen plaats is voor tanden die in het gareel moeten komen. Die kosten kunnen heel hoog oplopen, want bij de tandarts moet je betalen, dat is zeker en vast. Maar niet als je je vooraf beschermd hebt.
Het is natuurlijk geweldig dat we in een land wonen waar zelfs tandartskosten (gedeeltelijk) gedekt worden via de basisverzekering. De vraag is of het voldoende is om jezelf te beschermen tegen tandkosten die niet vergoed worden. Je moet niet panikeren, maar wel realistisch blijven en je hersens gebruiken. Een jong gezin gaat te maken krijgen met kosten als de kids opgroeien. Waarom niet een paar tientjes per maand in een premie steken om de toekomstige blokjes of beugels, het brugje voor jezelf of de kroon voor je partner op te vangen? Gelukkig is er keus genoeg om een aanvullende tandverzekering af te sluiten. En om de voordeligste én best passende verzekering te vinden moet je de aanbieders naast elkaar leggen.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Er zijn een aantal dingen belangrijk: de premie die je maandelijks of jaarlijks (nog goedkoper) betaalt, het dekkingspercentage, het jaarlijks teruggaveplafond en de wachttijd (totdat je mag terug trekken). Door op de naam van de aanbieder te klikken kom je op de website. Daar kan je de voorwaarden doorlezen en uitvinden wat gedekt is. Je kan online direct een offerte aanvragen. Door dit met diverse aanbieders te doen, ontstaat een helder beeld van je mogelijkheden. Wellicht biedt verzekeraar A een iets lagere premie aan dan verzekeraar B, maar bekijk ook hoe lang de wachttijd is, wat er verzekerd is en wat je terug ontvangt. Wacht niet totdat je problemen krijgt, maar verzeker je stralende lach met een aanvullende tandverzekering, vandaag nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.