Dit wist je nog niet over tandartsverzekeringen!

Als je ondertussen volwassen bent, dan weet je wel dat je bijna geen vergoeding meer ontvangt voor tandzorg. Enkel voor ‘gewone’ ingrepen is er een gedeeltelijke tussenkomst. Dan gaat het om tandsteen verwijderen, mondonderzoek of een gaatje vullen. Als je tandarts hogere kosten berekent dan wat de basisverzekering voorziet, dan moet jij het verschil betalen. En dat kan enorm oplopen. Aangezien de meeste tandartsen ruim boven die tariefgrens werken, krijg je uiteindelijk niet veel terug, vooral omdat de tussenkomst maar gedeeltelijk is. Maar je kan deze kosten opvangen door voor net een tientje per maand een aanvullende mondverzekering af te sluiten.
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Aanvullende tandartsverzekeringen komen in alle soorten en maten. Je kan zelf bepalen welke premie en dekking het beste is voor jou. We verzekeren ons al voor tal van zaken in het leven: de woonst, auto, ziekte, pensioen en ga zo maar door. Spring daarom zuinig om met je tanden en zorg dat je gedekt bent voor serieuzere ingrepen. Je zal verbaasd staan hoe snel je die premie hebt terugverdiend, want naar de tandarts gaan is duur. Er kan van alles gebeuren: een ongeval, een mondblessure op het sportveld, een steentje in je salade…voordat je het weet heb je ineens een brug of kroon nodig. Dan is het toch fijn als je je geen zorgen moet maken over hoeveel jou dat gaat kosten?

Evenzo als je opgroeiende kinderen hebt, is het heel slim om de mogelijke kosten die gaan komen te dekken. Wisselen van melkgebit, beugels, blokjes, andere orthodontische problemen…voordat je het weet is je portemonnee leeg. Maar niet als je de juiste verzekering hebt afgesloten. Om die te vinden moet je op een aantal dingen letten. De premie is uiteraard belangrijk, maar de premieverschillen tussen de diverse gradaties in polissen zijn zo groot niet. Zoek dus uit wat een geschikte dekking is voor jouw situatie door goed de voorwaarden door te lezen. Let daarbij op het jaarplafond van teruggave, het terugbetaalpercentage van ingrepen en de wachttijd voordat je mag claimen. Meestal is die wachttijd tussen de 6 en 12 maanden.

Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Wellicht denk je dat er nog tijd genoeg is voordat je je zorgen moet maken over tandartsverzekeringen. Maar de aftakeling is een natuurlijk proces en begint lang voordat je het merkt. Om pas in te stappen als er wat is, is niet slim. Dit heeft met de wachttijd te maken en met het feit dat verzekeraars een aanvraag mogen weigeren. Als jij met een tandartsverklaring komt die niet gunstig is, kijkt een verzekeraar daar niet zo positief tegenaan. Daarom is het zaak om nu na te denken, want eens je geaccepteerd bent, ben je binnen voor het leven. We hebben een aantal goede tandartsverzekeringen getabelleerd voor jou. Door op de naam van mutualiteit te klikken kan je op de website alle benodigde informatie vinden. Je kan vaak zelfs een simulatie uitvoeren om te zien wat je premie wordt voor een bepaalde polis. Makkelijk zat om een uurtje te spenderen voor een levenslange schone mond.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.