Een tand verzekering: geen last meer van dure tandartsrekeningen!

Een proper gebit en een stralende lach is een van de mooiste dingen aan je gezicht. Je kan het meeste zelf doen met een goede tandenborstel, fris ruikende tandpasta, liefst ook wat flos en een mondwatertje. Maar een goed gebit hebben is niet hetzelfde als houden. Een bezoekje aan de tandarts is eveneens van belang, liefst 2 keer per jaar. De tandarts controleert bijvoorbeeld of er geen infecties of gaatjes zijn, en of er tandsteen moet verwijderd worden. Doe je dit niet, dan krijg je problemen. Bloedend tandvlees (of zelfs sterke verzwakking waardoor je tanden gaan loszitten of uitvallen) en gruwelijke pijn in je mond. Als er dán aan je gebit moet gesleuteld worden, kunnen de kosten heel hoog oplopen. Maar heb je wel eens nagedacht over een tand verzekering?
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

We hebben allemaal wel eens wat met onze tanden. Het kan al jong beginnen, zoals je gebit weer op zijn plaats zetten met een beugel of blokjes. Omdat je onder de 18 jaar nog recht hebt op tussenkomst, denk je wellicht dat het niet nodig is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Maar ouders, denk na: de basisverzekering biedt voor dit soort ingrepen slechts gedeeltelijke tussenkomst voor orthodontie. En we hebben het nog niet eens over de tarieven die je bij de tandarts betaalt. De meeste tandartsen zijn ‘niet-geconventioneerd’, en rekenen hoge kosten en erelonen aan. Het verschil tussen hun tarieven en de door ziekenfondsen afgesproken maximale tarieven moet je dus zelf ophoesten.
Met een verplichte verzekering moet je voor een beugel tot 3.700 euro zelf betalen. Een prothesebehandeling kost gemiddeld 1.650 euro, en 1% betaalt zelfs meer dan 3.000 euro. Dit zijn schokkende bedragen die de meesten niet zo even uit hun portemonnee kunnen trekken. Tegenwoordig is het heel gewoon (zelfs mode) om ook volwassenen te zien met beugels en blokjes. Het is immers nooit te laat om mooie rechte tanden te hebben. Maar eens je volwassen bent worden deze kosten helemaal niet meer vergoed. Wij durven met bijna 100% zekerheid te zeggen dat deze volwassenen een aanvullende tand verzekering hebben. En zelfs voor ouders met kinderen is het slim om een dergelijke verzekering te hebben; die 3.700 euro kan je toch zeker wel beter besteden?
Dit zijn de voordeligste tandverzekeringen!

Het valt niet mee om kinderen naar de volwassenheid te helpen. Het kost enorm veel energie en heel veel geld. Je krijgt er uiteraard ook veel voor terug. Maar als je je financiële verplichtingen kan verlichten met zo iets belangrijks als gebitbescherming, dan is het die zeer redelijke premie waard. Heb je drie kids, dan is de derde meestal gratis meeverzekerd, net als kinderen tot 4 jaar. Je ziet, je eigen gebit of dat van gezin verzekeren…het kan allemaal en in verschillende gradaties. Je kan nooit precies voorzien wat er gaat gebeuren met je tanden, maar met een tand verzekering heb je geen last meer van dure tandartsrekeningen. Ga dus snel naar onze pagina voor de beste aanvullende verzekeringen en kies een aanbieder op maat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Let op: geld lenen kost ook geld.